Hoppa till sidans innehåll

Svensk Simidrotts utvecklingsmodell


Det ska finnas plats för alla inom Svensk Simidrott oavsett ålder, förutsättningar och ambitionsnivå. Alla föreningar behöver inte erbjuda verksamhet för alla behov, men det ska finnas alternativ för människor med olika ambitioner genom hela livet inom Svensk Simidrott.
Svensk Simidrott stödjer Svensk Idrotts mål att förbättra förutsättningarna för att såväl barn, unga, vuxna och äldre ska ges möjlighet att idrotta under hela livet. Detta görs genom en förflyttning från en idrottsrörelse, tidigare formad av en triangel med en bred bas av barn och ungdomar och en smal topp som utgjort elitidrotten, till en idrottsrörelse i form av en rektangel med utrymme för alla oavsett nivå och förutsättningar.
Genom att behålla så många som möjligt så länge som möjligt i verksamheten, ges även förbättrade förutsättningarna för alla att uppnå sina mål.

 

Arbetsmaterial för förflyttning

Här nedan finns arbetsmaterial som SISU tagit fram för att underlätta arbetet med idrottsrörelsens förflyttning. Tillsammans med förbund och föreningar vrider och vänder vi nu på verksamheten för att svensk idrott ska bli bättre rustade för framtiden.

  • Bildspel, en presentation för samtal kring idrottsrörelsens behov av förändringar. Bildspelet hör ihop med nedanstående arbetsbok + häften 

  • Arbetsbok + häften finns för nerladdning här.
    Boken och häftena finns även att beställa i tryckt version hos This is a mailto link
Uppdaterad: 25 APR 2018 14:56 Skribent: Anna Hammar

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link