Hoppa till sidans innehåll

Bakgrund


Arbetet med att ta fram en strategi för 2018-2025 har tagit avstamp i Riksidrottsförbundets (RF:s)strategiska plan för perioden 2016-2025 som består av fyra strategiska områden, vilka antogs av Riksidrottsmötet i maj 2015.

Idrottsrörelsens övergripande mål 2025:

Livslångt idrottande
•Svensk idrott ska vidareutveckla verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening under hela livet.
•Svensk idrott ska nå fler idrottsliga framgångar internationellt.

Idrottens värdegrund är vår styrka
•Alla lever och leder enligt Svensk idrotts värdegrund.

Idrott i förening
•Svensk idrott ska vidareutvecklas, samverka med andra aktörer och ge goda möjligheter att idrotta i förening.

Idrotten gör Sverige starkare
•Idrottsrörelsen är en ännu starkare samhällsaktör.

RF:s strategiska plan, som antogs vid Riksidrottsmötet i maj 2015, grundas på en analys av trender och förändringar i samhället i stort samt en analys av det idrottspolitiska landskapets förändringar. Tillsammans ger dessa analyser en bild av nya möjligheter och utmaningar för idrottsrörelsen. Läs mer om RF:s strategiarbete här

För att bättre spegla Svensk Simidrotts behov, har RF:s fyra strategiska områden modifierats efter våra specifika förhållanden. Grunden till detta arbete finns i kartläggningen av Svensk Simidrotts barn- och ungdomsverksamhet, dialog, intervjuer och möten inom ramen för distriktsutvecklingsarbetet samt slutligen bakgrundsarbetet vid framtagandet av Svensk Simidrotts varumärke. Svensk Simidrotts nya strategi löper över åren 2018-2025 och kommer att konkretiseras i tvååriga verksamhetsinriktningar samt årliga verksamhetsplaner med tillhörande budget.

Ladda ner Strategi 2025 här

Uppdaterad: 25 APR 2018 14:52 Skribent: Anna Hammar

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link