Hoppa till sidans innehåll

Skolsim - Information till skolor


Ta hjälp av en expert - Kontakta er närmsta simidrottsförening!
Svensk Simidrott har cirka 300 medlemsföreningar där majoriteten av dem har lång erfarenhet av och gedigen kunskap om simundervisning. 

Svensk Simidrotts vision är Svensk Simidrott i världsklass, i ett Sverige där alla kan simma. Vi vill därför vara med och hjälpa skolor att förbättra simkunnigheten bland elever.

Svensk Simidrott har tagit fram en folder för att belysa alla de fördelar som finns med att delta i simundervisning, som arrangeras av en simidrottsförening. Läs foldern här och kontakta This is a mailto link om du vill ha några tryckta exemplar.

Kontaktuppgifter till din närmsta simförening finner du här.

Fortbildning för pedagoger i vattenvana och simteknik
Svensk Simidrott kan också erbjuda en fortbildningsdag i vattenvana och simteknik för idrottslärare och fritidspedagoger. Utbildningen med jämna mellanrum, men också utifrån önskemål. Kontakta gärna This is a mailto link om ni har frågor gällande denna utbildning. Under vårterminen arrangerades exempelvis två fortbildningsdagar för pedagoger i Stockholms Stad.

Material
För dig som vill ha inspiration till din undervisning i simhallen kan vi tipsa om två olika övningsbanker. Den första, Övningsbank simskola, är till för barn som behöver öva vattenvana och att lära sig att simma. Den andra övningsbanken, Övningsbank simidrott, är till för barn som kan simma och vill lära sig mer om de olika simidrotterna; konstsim, simhopp, vattenpolo, simning och simning i öppet vatten. Övningsbankerna finner du nedan. 

Övningsbank simskola
Övningsbank simidrott
 Skolsim

Uppdaterad: 29 MAR 2018 08:13 Skribent: Stina Sandin
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link