Hem / Simidrotten och Corona / Krav på vaccinbevis för att gå på tävlingar och matcher

Krav på vaccinbevis för att gå på tävlingar och matcher

På grund av oro för ökad spridning av Covid-19 vill nu Folkhälsomyndigheten införa krav på vaccinbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.

Enligt hemställan till regeringen idag vill Folkhälsomyndigheten att vaccinbevis införs från den 1 december för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus.
Anledningen är den ökade smittspridning som nu sker i flera länder runt om i Europa och där Folkhälsomyndigheten uppger att en av de största orsakerna är just många människor som samlas på samma plats vid olika tillställningar och evenemang.

– Idrottsrörelsen behöver snabba och tydliga besked om hur detta ska genomföras så vi gör det lätt för förbund och föreningar som arrangerar matcher och tävlingar att göra rätt. De allra flesta matcher och tävlingar genomförs ideellt i hallar där människor kommer in från olika entréer och där det inte är någon entréavgift men samlar över 100 personer, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.

RF kommer att samla samtliga specialidrottsförbund under morgondagen för att klargöra vad detta innebär för idrotten specifikt. Svensk Simidrott återkommer med förtydligande så fort vi fått dessa från RF. 

Enligt Folkhälsomyndighetens hemställan ska kravet på vaccinationsbevis gälla för de som är 18 år och äldre.

Här hittar du mer information från Folkhälsomyndigheten

Här hittar du mer information om corona och idrott

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga