Hem / Om oss / Lediga tjänster / Svensk Simidrott söker vikarierande Utvecklingskonsulent i Mellansvenska

Svensk Simidrott söker vikarierande Utvecklingskonsulent i Mellansvenska

Vill du vara med och utveckla Svensk Simidrott? Vi söker nu en vikarierande utvecklingskonsulent som ska arbeta tillsammans med Mellansvenska Simförbundet inom Gävleborgs, Dalarnas, Värmlands, Örebro, Västmanlands, Uppsala och Södermanlands län.

Som utvecklingskonsulent arbetar du med att starta, planera och marknadsföra utvecklingsverksamhet med simidrottsföreningar och distriktet. Vi erbjuder ett fritt och  stimulerande jobb för dig som gillar utveckling, utmaningar och idrott.
 

Ansvarsområden

Som utvecklingskonsulent kommer du att, i nära samarbete med distriktet och förbundet centralt, arbeta för att uppnå Svensk Simidrotts övergripande målsättningar. Att skapa och bibehålla en nära kontakt med föreningarna blir en viktig pusselbit för att vara ett stöd i deras utvecklingsarbete. En central del i tjänsten blir att implementera redan framtagna utvecklingsprojekt och material samt att, tillsammans med distriktsstyrelsen, ta initiativ till regionala utvecklingsinsatser utifrån identifierade behov. Detta kan bland annat vara att skapa olika mötesplatser och konferenser eller att hjälpa till med olika utbildningsinsatser. Som utvecklingskonsulent har du också en viktig roll som samordnare och drivande part i samarbetet med SISU Idrottsutbildarna och distriktsidrottsförbundet för att stödet till föreningarnas utveckling ska bli så bra som möjligt.
  

Dina egenskaper

Du är en person som är van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter, är noggrann och strukturerad samt har en god samarbetsförmåga. Du trivs bäst i en anställning där du knyter kontakter, träffar människor, utvecklar och förnyar verksamheten. Du är en driven och självgående person och du känner dig bekväm med att prata inför grupp. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål. Som person är du också öppen, nyfiken och respektfull mot andras idéer och tankar. Din entusiasm och positiva inställning till förändringsarbete skapar motivation och ett positivt samarbetsklimat.
 

Dina kvalifikationer:

 • Erfarenhet av simidrott eller annan idrott.
 • Erfarenhet av föreningsliv.
 • B-körkort och tillgång till egen bil.
 • Goda kunskaper i verbal och skriftlig kommunikation.
 • Goda kunskaper i Office‐paketet.
   

Meriterande:

 • Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning.
 • Erfarenhet från arbete som anställd eller förtroendevald inom en ideell organisation.
 • Att ha arbetat tillsammans med samt rapporterat till en styrelse.
 • Brett nätverk inom idrottsvärlden.
 • Kunskap om politiska och/eller kommunala strukturer.
 • Kunskaper i Powerpoint, Adobe Premiere Pro, Indesign.
   

Om tjänsten
 
Tjänsten är ett vikariat då ordinarie utvecklingskonsulent har sökt och erbjudits en ny tjänst inom förbundet. Tjänsten är tidsbegränsad till ett år, med start snarast möjligt. Anställningsgraden är 100 % och du kommer att verka i Mellansvenska distriktet. Placeringsort för tjänsten kan anpassas efter sökande. Du har stor frihet när det gäller att förlägga din arbetstid, men tjänsten innehåller arbete på kvällar och helger samt att resor inom tjänsten förekommer regelbundet. Tjänsten innebär frihet under ansvar och du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter.

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande arbetsplats med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till simidrottens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande. 

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Cecilia Augustsson Edstam, Föreningsutvecklingsansvarig, på telefonnummer 010- 476 53 01 eller epost This is a mailto link. Välkommen att mejla in din ansökan senast den 2 maj till This is a mailto link, märk ansökan med ”Utvecklingskonsulent Mellansvenska”.

För mer information om Svenska Simförbundet och Mellansvenska Simförbundet se www.svensksimidrott.se respektive www.idrottonline.se/mellansvenskasimforbundet.

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 140 000 medlemmar i cirka 300 föreningar. Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. Vår vision är en simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma.

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

 • arena logga

Nationella sponsorer

 • arena logga
 • Malmsten logga

Partners

 • Fabege logga
 • Folkpool logga
 • Medley logga
 • NeH logga