Hem / Om oss / Lediga tjänster / Svensk Simidrott söker Verksamhetsutvecklare för Simkunnighet

Svensk Simidrott söker Verksamhetsutvecklare för Simkunnighet

På grund av föräldraledighet söker vi nu en person som under 2022 vill vara med och driva vårt simkunnighetsarbete framåt. Är du den vi söker?

Ansvarsområden

Som verksamhetsutvecklare inom området simkunnighet kommer du att arbeta med kommunikation för att sprida kunskapen kring simkunnighet och du ansvarar för verksamheterna babysim, minisim och simundervisning. Detta sker bland annat genom att delta i olika nätverk, driva påverkansarbete samt att planera och genomföra simkunnighetsundersökningar. Du kommer även att jobba med att ta fram material riktade till våra föreningar som ska underlätta både i det praktiska arbetet såväl som i deras marknadsföring av verksamheten. Utifrån förbundets verksamhetsinriktning kommer du att jobba för att utveckla följande områden: simundervisning för vuxna, spridningen av vår metodik och möjligheten att nå ut med fördelarna med Svensk Simidrotts simundervisning till fler samt simskoleverksamheten som porten in till vår idrott. Utöver detta innehåller tjänsten administrativt arbete som att genomföra årligen återkommande aktiviteter och event.

 

Dina egenskaper
Du är en person som är van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter, är noggrann och strukturerad samt har en god samarbetsförmåga. Du trivs bäst i en anställning där du har många kontaktytor, är kommunikativ samt utvecklar och förnyar verksamheten. Du är en driven och självgående person och har god administrativ förmåga. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål. Du är kommunikativ och lösningsorienterad och är bekväm med att prata inför grupp. Din entusiasm och positiva inställning skapar motivation och ett positivt samarbetsklimat med föreningar och medarbetare. Som person är du också öppen, nyfiken och respektfull mot andras idéer och tankar.

 

Dina kvalifikationer:

 • Erfarenhet av simkunnighetsarbete.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Goda kunskaper i verbal och skriftlig kommunikation.
 • Goda kunskaper i Office‐paketet.

Meriterande:

 • Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning.
 • Kunskaper i programmen Powerpoint och Indesign.
 • Erfarenhet från arbete som anställd eller förtroendevald inom en ideell organisation.
 • Kunskaper om babysim och minisim.
 • Kunskaper om svensk idrottsrörelse eller simidrotten.

 

Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat med start snarast möjligt och med avslut 2022-12-31. Anställningsgraden är 100 % och du kommer att vara placerad på det nationella kansliet i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Tjänsten kan innehålla visst arbete på kvällar och helger.

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande arbetsplats med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till simidrottens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande. 

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Cecilia Augustsson Edstam, Föreningsutvecklingsansvarig, på telefonnummer 010- 476 53 01 eller epost This is a mailto link. Välkommen att mejla in din ansökan senast den 30 november till This is a mailto link, märk ansökan med ”Verksamhetsutvecklare simkunnighet”. Intervjuer sker löpande.

För mer information om Svenska Simförbundet se www.svensksimidrott.se.

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 140 000 medlemmar i cirka 300 föreningar. Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. Vår vision är en simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma.

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

 • arena logga

Nationella sponsorer

 • arena logga
 • Malmsten logga

Partners

 • Fabege logga
 • Folkpool logga
 • Medley logga
 • NeH logga