Hem / Om oss / Lediga tjänster / Svensk Simidrott söker Förbundskapten simning

Svensk Simidrott söker Förbundskapten simning

Vi söker nu en person som med arbetsglädje och driv vill vara med och utveckla svensk simning de kommande åren. Som Förbundskapten förväntas du leda och utveckla simningens landslagsverksamhet i enlighet med de uppställda målen. Du budgeterar och sköter den ekonomiska uppföljningen av verksamheten. Samarbete med de övriga simidrotterna liksom RF och SOK blir naturliga delar i ditt dagliga arbete.

Dina egenskaper 
Du trivs i en roll där du knyter kontakter, träffar människor och utvecklar verksamheten. Du är en driven och självgående person med höga kvalitetskrav och lyhördhet. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål. Som person är du också öppen, nyfiken och respektfull mot andras idéer och tankar. Din entusiasm och positiva inställning till samverkan skapar motivation. 

För att lyckas i rollen behöver du ha en väl utvecklad förmåga att motivera, inspirera och skapa delaktighet hos dina medarbetare, simmare, tränar- och ledarstab mot gemensamma mål och resultat. Arbetet är mångsidigt och innehåller både tävlings- och träningsaktiviteter, administration och strategiarbete både internt och externt.

Du har ett starkt intresse för att hålla dig uppdaterad kring aktuell forskning inom idrotten och inom simningen specifikt.

Du kommer inom ramen för ditt arbete att planera, genomföra och rapportera elit- och landslagsverksamheten inom simning till Sportchefen för samtliga simidrotter.

Dina kvalifikationer: 

 • Erfarenhet från simning. 
 • Adekvat akademisk utbildning
 • Erfarenhet av ledarskapsarbete.
 • Erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk uppföljning.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift, gärna både svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet

Meriterande: 

 • Förståelse för och erfarenhet från arbete som anställd eller förtroendevald inom ideell sektor.
 • God kännedom om Svensk Idrottsrörelse, så som RF/SISU, SOK m fl.

Om Tjänsten:

Förbundskapten simning (halvtid 50%) tidsbegränsad anställning ett år med möjlighet till förlängning 2 år.

Som förbundskapten är du ytterst ansvarig för landslagsverksamheten inom simningen i Sverige och har mångårig erfarenhet av simning på hög nivå. Du är ansvarig för truppen och resurspersoner vid mästerskap och landslagsläger. Du förväntas ha ett nära samarbete med aktiva och tränare, samt verka för att svensk simning utvecklas vidare mot internationell elit.

Tillsättning sker med start snarast möjligt. Du har stor frihet när det gäller att förlägga din arbetstid, men tjänsten innehåller resdagar samt arbete på kvällar och helger. Det är en fördel om du har B-körkort. Tjänsten innebär frihet under ansvar och du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Svensk Simidrotts kansli är placerat i Hammarby sjöstad, Stockholm. Placering och anställningsform sker i dialog med dig som kandidat. 

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande arbetsplats med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till simidrottens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande. 

Rekryteringen till tjänsterna genomför Simförbundet i samarbete med Signera Rekrytering.
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Mikael Jansson, Förbundschef, på telefonnummer 010- 476 53 20,epost mikael.jansson@svensksimidrott.se eller Sportchef Ulrika Sandmark på tel 072-2424117, epost This is a mailto link .

Välkommen att mejla in din ansökan senast den 14 november 2021 till This is a mailto link. Intervjuer kommer att ske löpande.
 

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 150 000 medlemmar i cirka 300 föreningar. Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. Vår vision är en simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma. 

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

 • arena logga

Nationella sponsorer

 • arena logga
 • Malmsten logga

Partners

 • Fabege logga
 • Folkpool logga
 • Medley logga
 • NeH logga