Hem / Om oss / Lediga tjänster / Svensk Simidrott söker digital koordinator

Svensk Simidrott söker digital koordinator

Ansvarsområden

Svensk Simidrott söker nu en idérik, snabbfotad och handlingsinriktad person som kan leda våra satsningar inom digital kommunikation och innehållsproduktion. I rollen som digital koordinator driver du, tillsammans med kollegerna inom kommunikation och marknad och i nära samarbete med verksamheten, våra olika digitala kanaler.

Du arbetar strategisk och operativt där du ansvarar för att analysera och utveckla vår digitala närvaro med målet att skapa ökat intresse och stärka vårt varumärke. Fokus kommer framför allt att vara på rörlig bild och video, men även annan typ av content (text och bild), till sociala medier och hemsidor. Din roll är att kommunicera och agera effektivt i det nya digitala landskapet och inom ramen för ditt uppdrag får du möjlighet att forma och bygga innehåll för rollen.

Du kommer också att arbeta proaktivt med att utveckla och aktivera våra strategiska planer. Din drivkraft, operativa kompetens och din analytiska förmåga är avgörande för rollens framgång. Att samarbeta är något som du ser som givande och utvecklande.

Arbetsuppgifter

 • Utveckla, planera och aktivera strategier för digital kommunikation.
 • Skapa engagerande innehåll för sociala medier.
 • Skapa video, grafik och text samt redigera materialet till publiceringsfärdig produkt.
 • Extrahera, bearbeta och analysera data. Mäta, följa upp och utvärdera digitala kanaler.
 • Besvara frågor och kommentarer samt skapa engagerande innehåll i sociala medier.
 • Arbeta med att ta fram SEO-anpassat innehåll.
 • Identifiera berättelser, skapa innehåll och driva aktiviteter som stärker varumärket.
 • Agera kravställare av digitala tjänster gentemot externa aktörer. 

Dina egenskaper

Som person är du nyfiken, kreativ och lösningsorienterad. Du arbetar strukturerat och effektivt, har en hög arbetsmoral och en drivkraft att ständigt utveckla dig själv och andra utifrån verksamhetens behov. Du bidrar med kompetens, energi och idéer. Du är handlingskraftig och får saker gjorda.

Du är analytisk och gillar att granska information för att hitta utvecklingsmöjligheter. Du trivs i det digitala landskapet och kan tänka utanför boxen. Samarbete är A och O för dig och du är en duktig kommunikatör.

Dina kvalifikationer:

Du som söker är trygg i den digitala sfären och vet hur du skapar målgruppsanpassade budskap som inspirerar, informerar och engagerar. Du har ca 1-3 års erfarenhet från en liknande roll och är van att projektleda digitala kommunikationsaktiviteter. Du har erfarenhet av att driva webbutveckling; hantera sociala medier och SEO-anpassa innehåll.

 Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom digital kommunikation eller annat närliggande område. Du är en van skribent som gillar att skapa och sprida historier. Du vet hur du paketerar och anpassar budskap och innehåll efter målgrupp. Du har erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringsverktyg och analysera utfall av digitala insatser. Du kan ta ansvar för hela kedjan med analys, planering, genomförande och uppföljning. Du är duktig på att hantera program som Adobe Premier Pro, Google Analytics, Photoshop och InDesign.

Meriterande:

 • Kunskaper om svensk idrottsrörelse eller simidrotten.
 • Erfarenhet från arbete som anställd eller förtroendevald inom en ideell organisation.
 • Erfarenhet att intervjua personer och vara moderator.
 • Kunskaper i UX design.
 • Vana från att arbeta med olika CMS.

Om tjänsten

Tjänsten är ettårig med start snarast möjligt och med goda förutsättningar till förlängning för rätt person.  Anställningsgraden är 100 % och du kommer att vara placerad på Svensk Simidrotts kontor i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Du rapporterar till Kommunikationsansvarig och ingår i ett team med fyra personer. Tjänsten kan i vissa fall innehålla arbete på kvällar och helger.

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande arbetsplats med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till simidrottens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande. 

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Anna Hammar, Kommunikationsansvarig på telefonnummer 010- 476 53 06 eller epost This is a mailto link. Välkommen att mejla in din ansökan senast den 31 december till This is a mailto link, märk ansökan med ”Digital koordinator”. Intervjuer kommer ske i början av januari 2022.

För mer information om Svenska Simförbundet se www.svensksimidrott.se.

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 140 000 medlemmar i cirka 300 föreningar. Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. Vår vision är en simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

 • arena logga

Nationella sponsorer

 • arena logga
 • Malmsten logga

Partners

 • Fabege logga
 • Folkpool logga
 • Medley logga
 • NeH logga