Hem / Om oss / Lediga tjänster / Svenska Simförbundet söker verksamhetsutvecklare barn och ungdom

Svenska Simförbundet söker verksamhetsutvecklare barn och ungdom

Vill du vara med och utveckla Svensk Simidrott? Svenska Simförbundet söker en verksamhetsutvecklare inom området barn och ungdom, ett stimulerande jobb för dig som gillar utmaningar och idrott.

Ansvarsområden:

I tjänsten kommer du jobba med utveckling av barn- och ungdomsverksamheten utefter Svenska Simförbundets strategi. Tjänsten ska i första hand arbeta med översyn och anpassning av tränings- och tävlingsformer för barn och ungdomar samt verka för att dessa harmonierar i samtliga av våra simidrotter. Du kommer jobba nära samman med vår utbildningsavdelning för att se över hur barn- och ungdomsfrågorna beaktas i våra utbildningar samt delta i arbetet med att ta fram simidrottens utvecklingsmodell. Du kommer även tillsammans med junioransvarig inom simning att ta fram en röd tråd för arbetet med aktiva från ungdomsåren upp till junior. Tjänsten kan även komma att innehålla viss administration.

 

Dina egenskaper:

Du är en person som är van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter, är noggrann och strukturerad samt har en god samarbetsförmåga. Du trivs bäst i en anställning där du knyter kontakter, träffar människor, utvecklar och förnyar verksamheten. Du är en driven och självgående person. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål och du är van att ta eget ansvar för arbetsuppgifterna. Som person är du också öppen, nyfiken och respektfull mot andras idéer och tankar. Din entusiasm och positiva inställning till förändringsarbete skapar motivation och ett positivt samarbetsklimat.

 

Dina kvalifikationer:

 • Förståelse och erfarenhet av simidrott eller annan idrott.
 • Goda kunskaper i verbal och skriftlig kommunikation.

 

Meriterande:

 • Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning.
 • Brett nätverk inom simidrottsvärlden.
 • Kunskaper om RF:s riktlinjer för barn- och ungdomsidrott samt idrottsrörelsens ställningstagande inom dessa frågor.

 

Om tjänsten:

Tjänsten finansieras av medel från Riksidrottsförbundet och är en tidsbegränsad anställning till 2021-12-31 med start snarast möjligt. Anställningsgraden är 100 %. Tjänstens placering är på Svenska Simförbundets kontor på Heliosgatan i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Arbetet är huvudsakligen förlagt till kontorstider men det förekommer arbete på kvällar och helger.

 

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande arbetsplats med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till simidrottens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande. 

 Välkommen att mejla in din ansökan senast den 14 februari till This is a mailto link, märk ansökan med ”Verksamhetsutvecklare barn och ungdom”. För frågor kring tjänsten kontakta förbundschefen Mikael Jansson på 010-476 53 20 eller This is a mailto link.

 

För mer information om Svenska Simförbundet se www.svensksimidrott.se. 

 

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 140 000 medlemmar i cirka 300 föreningar. Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. Vår vision är en simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma.

Nationella sponsorer

 • arena logga
 • Malmsten logga

Våra partners

 • Fabege logga
 • Folkpool logga
 • Medley logga
 • NeH logga