Hoppa till sidans innehåll

Vinnarna på Svenska Parasport Galan

04 FEB 2019 16:28
Vi vill stolt uppmärksamma och gratulera till de 4 välförtjänta priserna utav 4 möjliga som simningen kammade hem! Vinnarna från simning var Andreas Jonerholm, Nicola St Clair Maitland, Mikael Fredriksson och Pernilla Lindberg.
  • Skapad: 04 FEB 2019 16:28

Från vänster: Mikael Fredriksson, Nicola St Clair Maitland, Pernilla Lindberg och Andreas Jonerholm. 

Motiveringarna lyder: 

Årets ledare inom parasporten

Andreas Jonerholm - Simning
Under Andreas Jonerholms ledning tar utvecklingen för svensk parasimning kontinuerliga kliv mot toppen. Jonerholms landslag har fortsatt skörda medaljer. Under VM blev det makalösa 2 guld, 2 silver och 4 brons. Som senare under säsongen kunde plussas på med sex EM-medaljer.

Årets nykomling inom parasporten
Nicola St Clair Maitland – Simning
Debutanten Nicola St Clair Maitland klarade EM-kvaltiden i november 2017 och fick chansen att representera Sverige i ett internationellt mästerskap för första gången. Väl på startpallen slog hon till med två bronsmedaljer. Ett starkt debutår i konkurrensutsatt idrott vittnar om en ljus framtid.

 

Årets förebild inom parasporten
Mikael Fredriksson – Simning
Mikael Fredriksson är en före detta paralympisk parasimmare som nu har startat egen verksamhet i Kungsbacka. Mikael är en fantastiskt person som bjuder på sig själv, stöttar sina lagkamrater och är med sin karisma en stor förebild för kommande generationer inom parasimningen.

Årets kvinnliga parasportare
Pernilla Lindberg - Simning
Jordbävningen i Mexico City skakade om allt – även planeringen av VM. Mästerskapet flyttades och mästerskapstoppningen justerades. Trots detta simmade Pernilla Lindberg hem två guld, ett silver och ett brons. Pernilla följde sedan upp framgångarna på hemmaplan med hela fem svenska rekord på SM.

Se fler vinnare på Parasportens hemsida.

Och missa inte att titta på Vinnarintervjuerna här! 

Skribent: Ulrica Söderqvist
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige