Hem / Nyheter från SSF / ​Simförbundet slås ihop med Skidförbundet 2018

​Simförbundet slås ihop med Skidförbundet 2018

I dag beslutades att Svenska Simförbundet från och med 1 april 2018 kommer slås ihop med Svenska Skidförbundet. Förberedelser för organisationsförändringen har redan påbörjats.

 

Ett historiskt handslag mellan förbundscheferna Ola Strömberg och Mikael Jansson

Förhandlingarna om en sammanslagning startade efter sommaren då Simförbundet fick en ny Förbundschef från Skyttesportförbundet.

"Det finns mycket synergier mellan många av våra olika idrotter. När Skidförbundet närmade sig oss i Simförbundet med en förfrågan om en sammanslagning så var det naturligt att ställa sig positiv till detta," säger Mikael Jansson, förbundschef på Simförbundet.

Sedan beslutet togs har många och långa möten avverkats för att dra upp strategier både för det övergripande arbetet och för hela den sportsliga verksamheten.

"Det kommer innebära en hel del förändringar som påverkar alla våra medarbetare och aktiva inom båda förbunden därför gäller det att allt är grundligt planerat in i minsta detalj," säger Ola Strömberg.

Om allt flyter på enligt upplagda planer så kommer sammanslagningen av de båda förbunden beräknas vara klart den 1 april 2018. Det nya förbundet kommer anta namnet Svenska Simskiförbundet.

Ytterligare en nyhet är att en helt ny gren – SimSkiatlon – lanseras i och med sammanslagningen. Under sommarsäsongen kommer deltagarna inleda med att simma 1,5 km medley innan det är dags för 15 km på rullskidor, under vintersäsongen är det vintersimning i öppet vatten respektive längdskidåkning som gäller. Premiär för den nya tävlingsformen sker i samband med nästa års Swim Open i Stockholm den 1 april 2018.

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga