Hem / Nyheter från SSF / Sågbäcksgymnasiet satsar på simidrott

Sågbäcksgymnasiet satsar på simidrott

För de elever som går på Sågbäcksgymnasiet och har valt inriktningen Fritid och Hälsa med en yrkesutgång som Bad- och Sporthallspersonal ingår utbildningen till Simlinjeassistent.

Elever på Barn- och Fritidsprogrammet på Sågbäcksgymnasiet i Huddinge har i föregående vecka, under ledning av Anneli Blomberg, genomgått Svensk Simidrotts utbildning till Simlinjeassistent samt utbildning till simlärare för badpersonal. Eleverna läser sitt andra år på programmet med inriktningen Fritid och Hälsa med en yrkesutgång som Bad- och Sporthallspersonal och var väl förberedda inför utbildningen i och med sina tidigare kurser inom Barn- och Fritidsprogrammet.

Eleverna har under en vecka förbättrat sina simkunskaper, så väl teoretiskt som praktiskt och har även livräddat, tagit simhoppsmärket ”Plumsaren”, lekt lekar inriktade på vattenvana och instruerat varandra i de fyra simsätten.

Eleverna har dessutom redan fått praktisk användning av sina nyförvärvade kunskaper genom att ha simundervisning för nyanlända ungdomar på språkintroduktionsprogrammet, som behöver kunna simma för att få ett godkänt beryg i Idrott och Hälsa.

- När vi bestämde oss för att starta upp en fritidsinriktning på Barn- och Fritidsprogrammet så kände vi att vi ville ge eleverna en utbildning som kunde leda till ett arbete inom bad- och sporthallsområdet. Svensk Simidrotts Simlinjeassistentutbildning var precis vad vi sökte och när jag kontaktade dem så fick vi erbjudande om ett utbildningsprogram som skulle passa våra elever. Vilket vi nu efter avslutad kurs är jättenöjda med, säger Jenny Robertsson som är lärare på Barn- Fritidsprogrammet på Sågbäcksgymnaiset.

 

Sågbäcksgym

Eleverna Anton Karlsson Johansson, Rasmus Öhlund, Frida Haglund och My Malmström får testa på roliga övningar i simhopp och konstsim under ledning av Anneli Blomberg.

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga