Hem / Nyheter från SSF / Nya regler för föreningar

Nya regler för föreningar

Från och med januari 2019 är det nya regler från för de idrottsföreningar som ska lämna arbetsgivardeklaration. Med anledning av detta bjuder Skatteverket in till webbseminarier.

Från och med januari 2019 ska föreningen som är arbetsgivare och betalar arbetsgivaravgifter redovisa utbetalningar och skatteavdrag per betalningsmottagare varje månad i arbetsgivardeklarationen. Detta kallas arbetsgivardeklaration på individnivå. Det innebär att du i januari 2020 inte ska lämna dessa uppgifter i den årliga kontrolluppgiften.

Idrottsföreningar som inte redovisar arbetsgivaravgifter eller gör skatteavdrag utan endast lämnar kontrolluppgift för t.ex. idrottsutövare behöver inte lämna arbetsgivardeklaration på individnivå utan kan fortsätta lämna kontrolluppgift en gång per år.

Tänk på, för inkomståret 2018 lämnar du kontrolluppgifter som vanligt senast 31 januari 2019.

Mer info gällande idrottsföreningar >>

Läs mer om den nya regeln på Skatteverket >>

Webbseminarium: Idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift
Tid: 17 januari kl. 13.00 - ca 14.15
Detta seminarium är för dig som är kassör eller ansvarig i en idrottsförening och som ska lämna kontrolluppgifter för de idrottsutövare eller övriga anställda som föreningen har betalat ut ersättning till.
Klicka här för mer information och anmälan.

Webbseminarium: Idrottsföreningen som arbetsgivare
Tid: 7 februari kl. 14.00 - ca 15.15
Detta seminarium vänder sig till de idrottsföreningar som kan behöva registrera sig som arbetsgivare. Här får ni information så att ni på ett korrekt sätt kan redovisa skatter och avgifter när ersättningar till idrottsutövare eller andra anställda betalas ut.
Klicka här för mer information och anmälan.

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga