Hem / Nyheter från SSF / Minnesord över Stig Ohlsson

Minnesord över Stig Ohlsson

Som tidigare meddelats har Stig ”Stickan” Ohlsson lämnat oss i en ålder av 89 år. Alla som varit involverade i svensk simidrott under perioden 1950-2010 vet vem Stickan var. Han var en av våra största eldsjälar och har varit en av våra största ledarprofiler genom åren. Han gick även under benämningen ”Sheriffen”. Stig Ohlsson var till yrket verksam inom polisväsendet som kriminalkommissarie.

.

Stig ohlsson

Bild publicerad i DN vid hans 70-årsdag.

Han var djupt engagerad inom Svensk Simidrott och speciellt i utvecklingen av simsektionen inom Stockholmspolisens IF. Stickan hade en mycket betydelsefull roll i de framgångar SPIF hade.

Svenska Simförbundet fick förmånen att börja arbeta med Stickan redan 1953 och under perioden 1954-1994 var han styrelseledamot i tre omgångar, totalt 26 år. Han har också tjänstgjort som revisorssuppleant och konsulent.

Stig Ohlsson var Simkommitténs ordförande under de framgångsrika åren 1969-1972, och arbetade även inom Medaljnämnden, först som medlem 1973-1984, sedan som dess ordförande under åren 1985-2008.

Vi som haft förmånen att arbeta med Stickan minns honom som en mycket professionell ledare med stor humor och en person som brann för ungdomar och simidrotten.
Vi minns Stig Ohlsson med största respekt och är djupt tacksamma för allt ideellt arbete han lagt ned för vår idrott.

Sven von Holst
Ordförande

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga