Hem / Nyheter från SSF / Minnesord över Stefan Wiking

Minnesord över Stefan Wiking

Vi har nåtts av det tragiska beskedet att att Stefan Wiking förolyckats i en bilolycka.

Stefan Wiking gjorde sig känd som en kunnig påläst person med ett glödande engagemang för simningen. Han hade  tränaruppdrag i flera föreningar; Limhamns Simsällskap, Malmö Kappsimningsklubb, Köge och Lyngby i Danmark och nu senast i Varbergs Sim.

Personligen lärde jag känna känna Stefan i början av 90-talet då han var idrottslärare på Gullstrandsskolan i Landskrona där jag var elev. 1996 gick jag den dåvarande simtränarutbildningen Steg 2 för Stefan. Den bästa simtränarutbildning jag gått. Sedan dess har det blivit många och långa såväl intressanta som utvecklade diskussioner om simning med Stefan. Jag har också vid ett antal tillfällen anlitat Stefan som utbildare, både i Spårvägen och Svenska Simförbundet. Han drev alltid på sina utbildningar med stark motivation och inspiration.

Stefan besatt stor kunskap, hade ett fantastiskt engagemang och älskade simning mer än de flesta. Jag hade så sent som i lördags kontakt med Stefan angående en masterskurs han läste på GIH. Att vid 59 års ålder åter sätta sig i skolbänken för ytterligare förkovran visar just på den otroliga kunskapstörst Stefan hade för att utveckla simning.

Vi kommer att sakna Stefan och vi minns honom med stor tacksamhet för allt arbete han lade ner inom simidrotten. Våra tankar går givetvis främst till de närmast anhöriga, hans hustru Cecilia och tre barn samt övrig släkt och vänner.

 

Henrik Forsberg, Sportchef Simning

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga