Hoppa till sidans innehåll

Mikael Jansson ny förbundschef för Svenska Simförbundet

05 JUL 2016 15:18
  • Uppdaterad: 05 JUL 2016 15:29

Mikael Jansson är utsedd till ny förbundschef för Svenska Simförbundet. Han har sedan 2010 varit Generalsekreterare på Svenska Skyttesportförbundet. Mikael har innan dess haft chefsuppdrag i bolag inom filmbranschen. Han har också en bred bakgrund inom svensk idrottsrörelse bland annat genom att vara marknads- och sponsoransvarig för FIS World Cup på skidor i Borlänge, tävlingsledare för Stockholm kanotmaraton, styrelseledamot i Svensk Idrotts Generalsekreterares förening, ordförande i IFK Lidingö SOK (som äger 50 % av Lidingöloppet) samt även suttit i styrelsen för Svenska Olympiska Akademin.

– Mikael har en bakgrund och erfarenhet från både idrott och näringsliv som vi ser kommer kunna bidra till en positiv utveckling av Svensk Simidrott. Med hans personliga egenskaper och ledarstil känns det som vi har hittat en förbundschef som passar väl in i vår organisation. Jag ser fram emot att få samarbeta med honom för att ytterligare driva på en utveckling för Svensk Simidrotts bästa, säger styrelseordförande Ulla Gustavsson.

- Jag är glad över förtroendet jag fått, det är få förunnat att få möjlighet att jobba med något som engagerar så många som Svensk Simidrott. Vi har många spännande utmaningar framför oss, med allt från simkunnighet och idrott hela livet, till fortsatt internationell konkurrenskraft på yttersta elitnivå. Jag ser mycket fram emot att få ta ansvar för många av de viktiga frågor som leder Svensk Simidrott in i framtiden, säger Mikael Jansson.

Mikael Jansson tillträder den 1 oktober 2016.

Skribent: Lars Modin
Epost: This is a mailto link

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige