Hem / Nyheter från SSF / Måndag 16 juli - se "Kampen mot doping!"

Måndag 16 juli - se "Kampen mot doping!"

Riksidrottsförbundet tipsar om dokumentären "Kampen mot doping" som sänds i SVT1, måndag 16 juli kl 20.00.

Vad speglar dokumentären?

På ena sidan står fuskarna och de som tycker att dopingen borde släppas fri för att kampen är omöjlig att vinna. På andra står de som kämpar för att utrota den från idrotten.

I den internationella dokumentären ”Kampen mot doping” träffar vi företrädare för båda sidor, vi träffar internationella elitidrottare och tunga namn från både idrotts- och forskarvärlden. Men framför allt möter vi världens främste dopingjägare – Professor Arne Ljungqvist – som berättar om hur allting startade för mer än 40 år sedan, om spelet bakom de stora dopingskandalerna och om hur den världsomspännande anti-dopingkampen förs i dag.

Vid 81-års ålder arbetar Arne Ljungqvist fortfarande i toppen av de stora idrottsorganisationerna, vice ordförande i WADA (World Anti-Doping Agency), ordförande för IOKs medicinska kommission, och reser jorden runt i ett högt tempo – för idrottares hälsas skull och för deras rätt att slippa tävla mot fuskare.

Mycket har förbättrats men anti-dopingrörelsen oroar sig idag för framtida gen-doping, uppluckrade attityder och det faktum att användningen av dopingpreparat sprider sig snabbt utanför idrotten och ner i åldrarna.

I filmen får vi en inblick i hur regelverk och bestämmelser har vuxit fram och hur det påverkar elitidrottarnas vardag. Filmen blickar också in i framtiden och diskuterar moraliska ställningstaganden, ny teknik och den uttalade tystnaden som omgärdar frågan.

Sändningstider:

SVT1 mån 16 jul 2012 kl 20.00

SVT1 tis 17 jul 2012 kl 10.10

SVT1 lör 21 jul 2012 kl 13.30

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga