Hem / Nyheter från SSF / Lärande för och med barn

Lärande för och med barn

Utgå ifrån att utveckla en talang hos alla istället för att leta talanger!
Om vi utformar barnverksamhet på ett bra sätt kan vi hjälpa barnen att synliggöra sitt lärande, men även stärka och utveckla varje barn som individ. Lärande för och med barn handlar om delaktighet och att involvera barn i den egna träningen.

Wilda och Walter - tillsammans kopia

I häftena Jag är unik och Tillsammans guidar Wilda och Walter barn mellan 7 och 12 år genom olika äventyr där de får lära sig om kropp och knopp och om att vara tillsammans i en grupp. Barnen får tid att fundera och reflektera kring sig själva, sin träning och sin träningsmiljö.

 

Utbildningsmaterialen ger konkreta verktyg för hur din idrottsförening kan arbeta. Med dem ges barn möjlighet att lära och växa genom många sinnen utifrån sina förutsättningar och mognad. Genom att läsa, skriva, rita, klippa och klistra lär barnen bland annat att vara en bra kompis och att bygga en fungerande grupp med gemensamma spelregler.

 

Handledarguiden är ett stöd för dig som vill starta upp barnkulturaktiviteter. Guiden tydliggör för dig som vill samarbeta med SISU Idrottsutbildarna och erbjuda lärandetillfällen för barn mellan 7 – 12 år. Du får också konkreta tips på hur du kommer igång och vad du bör tänka på i planeringsarbetet.

Här kan du hämta hem en handledarguide

 

Här finns fyra filmer som stöd i ditt arbetete med Lärande för och med barn.

 

 

Läs mer här

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga