Hem / Nyheter från SSF / Bosöns kokbok

Bosöns kokbok

Vad man bör äta och vad som är nyttig mat är ett ständigt aktuellt ämne som diskuteras flitigt i såväl media som omklädningsrummen. Olika dieter, bantningsmetoder och kosttrender avlöser varandra och experter kommer med ibland motsägande budskap. Det är inte alltid enkelt att veta vad och vem man ska tro på. Det man kan konstatera är att kosten har betydelse för vår hälsa och vår förmåga att prestera, både fysiskt och mentalt.

-Bra kost är en förutsättning för god hälsa, välmående och för att kunna prestera på topp, i vardagen såväl som under träning och tävling. Vi hoppas att den här boken ska ge svar på frågor och funderingar. Samtidigt ska den ska inspirera till att laga god och välsmakande mat, säger Petra Lundström, idrottsnutritionist och en av bokens två författare.

undefined

Recept och kunskap för hälsa och prestation

Bosöns kokbok lanseras den 6 december och riktar sig till alla som är måna om sin hälsa och behöver prestera i vardagen, vare sig det är i ett kontorslandskap, i skidspåret eller i en idrottshall. Boken innehåller en mängd goda, nyttiga och enkla recept, samt handfasta råd om hur man kan förändra och förbättra sin kosthållning för optimal hälsa och prestation. Kokboken är en bok för hela familjen, med eller utan idrottande medlemmar. Den kan läsas och användas av alla som gillar god mat och är måna om sin hälsa.

-Under årens lopp har vi fått många olika frågor om kost och hur man ska äta, bland annat från idrottare och idrottsföräldrar. Det är mer än en gång som vi har önskat att vi hade kunnat hänvisa till en kokbok med bra recept och en teoridel som kunde förklara olika delar inom näringslära, säger den andra av bokens författare Emma Lindblom, dietist och personlig tränare.

-Vi tycker att mat ska se läcker ut och smaka gott samtidigt som den ska innehålla tillräckligt med energi och näring, anpassad till varje individs behov, säger Emma.

En del av Riksidrottsförbundets satsning på idrottsnutrition
Bosöns kokbok är en del av Riksidrottsförbundets satsning på idrottsnutrition. År 2011 invigde Bosön ett utbildningskök och har sedan dess erbjudit lag, grupper, individuella idrottare och företag möjlighet att lära sig mer om kost och näringslära. I utbildningsköket kombineras teori och praktik, det vill säga olika föreläsningar varvas med matlagning. - Idén till den här kokboken har växt fram under de år vi jobbat på Riksidrottsförbundets elitidrottsavdelning på Bosön, säger Petra.

Boken finns att köpa på www.idrottsbokhandeln.se

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga