Hem / Nyheter från SSF / Alshammar och Lindberg hjälper till att ta fram nya OS-kläder

Alshammar och Lindberg hjälper till att ta fram nya OS-kläder

Under nästa OS i Rio 2016 kommer de svenska idrottarna att bära svenska kläder. H&M ska skapa de plagg som bärs vid invignings- och avslutningsceremonierna samt fritids- och träningskläder.

130416_lansering-2

Foto: SOK

"Det här är ett av de viktigaste och mest spännande samarbetsavtal som SOK tecknat någonsin", säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg i ett pressmeddelande.
 
Avtalet är ett av de större som gör att SOK under 2014 kommer att nå målet på 80 miljoner kronor i årliga sponsorintäkter, en fördubbling sedan 2012. "Utrymme finns nu för att stegvis ge dubbelt så många talanger möjligheten att satsa fullt ut", säger Lindeberg.
 
Bland de idrottare som är med i designarbetet finns två simidrottare, Therese Alshammar och Anna Lindberg.

 130409~2

Foto: SOK

Så här säger Therese om samarbetet. - Jag tror att våra synpunkter har gett bra feedback på vad vi som aktiva uppskattar och vill se i en kollektion samt hur designen utvecklas. Det var bra passform på träningskläderna samt fritidskläderna. Stilfull samtidigt som de ger en sportig och mycket tidsenligt uttryck. Det kommer att bli en bra kollektion. H&M blir en bra sponsor till SOK och framtida OS-trupper eftersom kollektionen utvärderas med aktivas feedback och utvecklas i samarbete med svenska idrottsmän och kvinnor som inspiration.

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga