Hem / Nyheter från SSF / Svensk Simidrotts nya Utvecklingskonsulenter

Svensk Simidrotts nya Utvecklingskonsulenter

Under hösten har rekryteringsarbetet pågått för att anställa Utvecklingskonsulenter i fem av våra distrikt.

Nedan följer presentationer av de fyra personer som är redo att börja jobba efter årsskiftet i sina respektive distrikt (Mellansvenska Simförbundet, Mellannorrlands Simförbund, Västsvenska Simförbundet och Östsvenska Simförbundet). Utvecklingskonsulenten i Norrlands Simförbund kommer att anställas och presenteras senare under hösten.

Mellansvenska Simförbundet
Erika Meeker – Anställd från och med 16/1 2017

Vem är du och vad har du för bakgrund?
För närvarande arbetar jag i Eskilstuna Simklubb, och det har jag gjort i drygt 4,5 år. Innan dess satt jag på SOS Alarm och svarade på 112 bland annat. I föreningen är jag ansvarig för simskola och skolsim framförallt, och så simhopp. Jag har simmat nästan hela mitt liv, och varit mer eller mindre engagerad som ledare sedan 1999 då jag slutade simma aktivt själv.

Hur ser du på att få arbeta med utveckling i Mellansvenska Simförbundet?
Det ska bli otroligt spännande och kul att få arbeta med utveckling i Mellansvenska Simförbundet. Det är ett stort distrikt både geografiskt och sett till antal utövare, och föreningarna i distriktet skiljer sig mycket åt. Jag tror att möjligheten att hjälpa alla föreningar, och möta de där just de befinner sig, blir en utmaning, men också något som kommer att vara väldigt roligt och stimulerande. Jag har redan fått tips på saker som jag kan företa mig när jag börjar, och jag är övertygad om att jag kommer att kunna göra skillnad.

Varför brinner du för Svensk Simidrott?
För att simning och simidrott är världens bästa och roligaste idrotter, men också för att vi har ett bra förbund, vi får arbeta med simkunnighet som är otroligt viktigt. Dessutom är det ju inte helt fel att få vara del av, en av få idrotter i Sverige som har flera aktiva i absoluta världseliten.

Mellannorrlands Simförbund
Annika Edin – Anställd från och med 1/2 2017

Vem är du och vad har du för bakgrund?
Är uppvuxen i Stockholm, men bor sedan 8 år tillbaka med min familj i Njurunda, en mil söder om Sundsvall. Genom åren har det blivit många timmar i simhallar, som elitsimmare, vattenpolospelare, utbildare, tränare från babysim till elitsimning och vuxenverksamhet. Är utbildad Idrottspedagog och har varit anställd i SK Laxen, Spårvägen Sim, Svenska Simförbundet och sista åtta åren på Himlabadet i Sundsvall där min roll varit som gruppchef med bla personal- och verksamhetsansvar.

Hur ser du på att få arbeta med utveckling i Mellannorrlands Simförbund?
Det ska bli spännande att jobba med utveckling i Mellannorrland tillsammans med alla föreningar och engagerade personer som finns här. Distriktet har en blandning av mindre och större föreningar med både bredd och elit. Det känns roligt att få vara en del av utvecklingen av ett distrikt som har många möjligheter.

Varför brinner du för Svensk Simidrott?
Jag älskar att se barn, ungdomar och vuxnas glädje och utveckling när de deltar i simidrottsaktiviteter. Det driver mig!

Västsvenska Simförbundet
Maria Hanson – Anställd från och med 16/1 2017

Vem är du och vad har du för bakgrund?
Jag heter Maria Hanson och jag är född, uppvuxen och boende i Halmstad. Det var här min resa inom simidrott började, först som simmare och sedan som tränare. Under några år bodde jag och min man i Stockholm. Här jobbade jag först som tränare i Spårvägen och sedan hamnade jag via klubbvägledning och projektledning för World Cup på Simförbundet. Jag hade sedan förmånen att få fortsätta jobba med simidrott på Simförbundet då jag blev anställd som simkunnighetsansvarig. För närvarande arbetar jag som resurspedagog inom skolans värld.

Hur ser du på att få arbeta med utveckling i Västsvenska Simförbundet?
Att arbeta med utveckling i Västsvenska Simförbundet ser jag som spännande och utmanande. Då jag känner distriktet en del sedan innan ser jag fram emot att nu få gå på djupet och sätta mig in i de utmaningar som finns för att sedan kunna stötta föreningarna vidare. Jag vet att Västsvenska är ett distrikt med stort potential, och jag ser mycket fram emot att vara en del av distriktet och utvecklingen där.

Varför brinner du för Svensk Simidrott?
Simidrott är något som jag är uppvuxen med och som har format mig till den jag är idag. Jag skulle faktiskt säga att det är en del av min identitet. Simidrott för mig är gemenskap och glädje – något som jag tror mig förmedla vidare i min kontakt med människor. Min förhoppning är att kunna inspirera, utbyta erfarenheter samt skapa en känsla av helhet och ett starkt vi.

Östsvenska Simförbundet
Martin Harlenbäck - Anställd från och med 16/1 2017

Vem är du och vad har du för bakgrund?
Jag har läst idrottsvetenskap vid Malmö Högskola och bland annat jobbat som tränare i SK Sydsim, Chefstränare i Växjö SS och Sportchef i Linköpings Allmänna SS. Sitter i styrelsen och är ordförande i Östsvenska Simförbundets simkommitté.

Hur ser du på att få arbeta med utveckling i Östsvenska Simförbundet?
Har varit engagerad i distriktets styrelse/kommittéarbete sedan 2011 och under den senaste tiden sett olika behov av utvecklingsarbete som jag ser fram emot att få jobba helhjärtat med. Det finns oerhört mycket kompetens och starka föreningsledare i distriktet och det ska bli väldigt kul att jobba tillsammans med dessa i utvecklingsfrågor.

Varför brinner du för Svensk Simidrott?
Jag blir väldigt engagerad av den positiva energi som finns i såväl med- som motgång inom Svensk Simidrott. Jag blir inspirerad av att det på ett enkelt sätt går att se framgångar i alla simidrotter oavsett om det gäller antalet aktiva, simkunnighet, tränings- eller elitverksamhet och att det alltid finns utvecklingsmöjligheter att kunna glädjas åt.

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga