Hem / Nyheter från SSF / Nytt unikt sponsorsamarbete med Fabege

Nytt unikt sponsorsamarbete med Fabege

Svensk Simidrott, Svensk Friidrott och Svensk Orientering delar sedan sju år tillbaka lokaler i Fabeges fastighet i Hammarby Sjöstad. Nu utvecklar våra tre förbund vårt samarbete genom ett gemensamt samarbetsavtal med stadsutvecklaren Fabege.

Fabege blir officiell samarbetspartner och sponsor inte bara till ett, inte till två utan till tre stora svenska idrottsförbund med nästan 2000 föreningar och mer än 650 000 medlemmar.
-Vi är glada att vi fick till stånd det här avtalet, förhoppningsvis kan detta vara ett första steg till fler förbundsövergripande marknadssamarbeten, säger Svensk Simidrotts förbundschef Mikael Jansson.
De tre organisationerna – Svensk Friidrott, Svensk Simidrott och Svensk Orientering – bidrar till att många ungdomar idrottar, har stort engagemang inom parasport och arbetar med ledarutveckling, vilket alla är fokusområden för samarbetet med Fabege.
I rollen som stadsutvecklare har Fabege ett naturligt fokus på människor och vad som får oss att må bra i vår vardag. Därför är vi mycket glada över att vi nu utvecklat vår långa relation med förbunden så att fler kan få möjligheten att upptäcka glädjen som ett aktivt sportande och föreningsliv innebär, säger Stefan Dahlbo, VD och koncernchef för Fabege.
Svensk Friidrotts chef Stefan Olsson:
- Jättebra att vi får till det här samarbetet! Roligt också att vi tre förbund som delar lokaler knyts ännu närmre. Det här avtalet visar på möjligheter till fler och fördjupade samarbeten gemensamt för friidrott, simning och orientering.
- Det känns väldigt bra att det här avtalet är på plats! Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete som blir givande för alla parter, säger Svensk Orienterings förbundschef Susanne Söderholm.

Fabege AB är ett svenskt fastighetsbolag inriktning mot stadsutveckling i Stockholmsområdet. Fabege utvecklar långsiktigt attraktiva stadsdelar. För bolaget betyder det att de först och främst inte bygger hus, utan skapar förutsättningar för människor och företag att må bra och prestera. Utöver klimat och miljö, är den sociala hållbarheten en grundläggande drivkraft. Bolagets verksamhet är koncentrerad främst till sex områden i Stockholmsregionen: Arenastaden, Haga Norra, Solna Business Park, Stockholms innerstad, Hammarby Sjöstad och Flemingsberg.

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga