Hem / Nyheter från SSF / Var med och sälj majblommor – för alla barns rätt till en meningsfull fritid

Var med och sälj majblommor – för alla barns rätt till en meningsfull fritid

Nu kan ni som förening vara med och göra en viktig insats för barn som lever i barnfattigdom. Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som, genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning stöttar barn i Sverige.

I år kan er förening sälja både fysiska och digitala majblommor till förmån för Majblommans viktiga arbete mot barnfattigdom, och samtidigt tjäna pengar till föreningen. Att vara med är superenkelt och kräver minimalt arbete. Säljaren får automatiskt en länk till sin insamling efter registrering som sedan kan delas vidare med uppmaning om att bidra till insamlingen. Alla som har en digital insamling får dessutom extra bilder och färdigt grafiskt material att kan dela i tex sociala medier för att visa sitt engagemang. Vårens insamling, som startar den 15 april och håller på till den 2 maj tar såklart hänsyn till att barnen inte ska behöva träffa köparna fysiskt. Lösningen är att barnen kommer att sälja majblommor via personliga webbshoppar. Barnen som säljer majblomman kommer både tjäna pengar till sig själva men även till föreningen. Du som ansvarar för försäljningen i föreningen behöver bara gå in på https://insamling.majblomman.se/ för att registrera din förening eller grupp. Du får då en gruppkod som ni ger till alla som vill sälja.

Den som säljer majblommor får 10% av sin försäljning och föreningen får 10% av den totala försäljningen. Vid registrering har föreningen/klassen möjlighet att välja om föreningen ska få hela potten, dvs 20%. Om man inte väljer det vid registrering av gruppkod går det inte att ändra sen, då blir det hälften var. Pengarna kan förslagsvis användas till en pott inom föreningen som kan användas till att minska kostnader för de barn som annars inte hade haft råd att ta del av föreningens aktiviteter.

Barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till kan ansöka hos Majblomman om ekonomiskt stöd.  

Majblomman står för all administration av blommor.

Läs mer om Majblommans försäljning här: https://majblomman.se/salj-majblommor/salj-majblommor/

 

Pssst… Visste ni att sedan slutet av 2020 har Svensk Simidrott och Majblomman ett samarbete där vi tillsammans ändrat simkunnighetsmärket Vattenprovet till Majblommans färger? 10kr per sålt märke går direkt till barnrättsorganisationen Majblomman.

Informera också gärna på er hemsida om att det går att söka bidrag hos Majblomman för till exempel deltagaravgifter.  Fler tips till föreningen för att fler ska ha råd att vara med hittar ni här.

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga