Hem / Nyheter från SSF / Svenska Simförbundet söker Förbundskapten/Verksamhetsutvecklare för simhopp

Svenska Simförbundet söker Förbundskapten/Verksamhetsutvecklare för simhopp

Beskrivning

Är du rätt person att leda svensk simhoppning mot framtiden? Svenska Simförbundet söker en eller två personer som ska ansvara för den idrottsliga simhoppsverksamheten inom förbundet. Det är två roller som innefattar verksamhetsutvecklare för svensk simhoppning och rollen som förbundskapten för landslaget i simhopp. Rollerna kan sökas var och en för sig som halvtidstjänster eller kombinerat som en heltid.

Ett stimulerande jobb för dig som gillar utveckling, utmaningar och simhoppning i synnerhet. Den idrottsliga utvecklingen driver du i linje med Svensk Simidrotts strategi mot 2025 och du rapporterar till Simförbundets elitidrottsansvarige.  

Som verksamhetsutvecklare för simhoppningen inom förbundet kommer du att, i nära samarbete med förbundets Elitidrottsansvarige och verksamhetsutvecklarna för övriga simidrotter, arbeta för att uppnå Svensk Simidrotts övergripande målsättningar inom den strategiska inriktningen. 

Som Förbundskapten förväntas du leda och utveckla simhoppets landslagsverksamhet inom förbundet.

Båda rollerna budgeterar och sköter den ekonomiska uppföljningen av den simhoppsliga verksamheten.  

Dina egenskaper 
Gemensamt för båda rollerna är att du trivs i en roll där du knyter kontakter, träffar människor och utvecklar verksamheten. Du är en driven och självgående person med höga kvalitetskrav och lyhördhet. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål. Som person är du också öppen, nyfiken och respektfull mot andras idéer och tankar. Din entusiasm och positiva inställning till samverkan skapar motivation. 

För att lyckas i rollen behöver du ha en väl utvecklad förmåga att motivera, inspirera och skapa delaktighet hos dina medarbetare mot gemensamma mål och resultat.
 

Dina kvalifikationer: 

 • Erfarenhet från simhoppning. 
 • Erfarenhet eller adekvat utbildning.
 • Förståelse för och erfarenhet av föreningsliv och ideell sektor.
 • Erfarenhet av budgetarbete och ekonomisk uppföljning.
 • God administrativ förmåga och ordningssinne.
 • God samarbetsförmåga.
 • God förmåga att kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i Officepaketet

 
Meriterande:
 

 • Erfarenhet från arbete som anställd eller förtroendevald inom ideell sektor.
 • God kännedom om Svensk Idrottsrörelse, så som RF/SISU, SOK m fl.
 • B-körkort   

 
Om Tjänsterna:

Tjänsterna kan sökas var och en för sig eller i kombination med varandra.

Verksamhetsutvecklare simhopp (halvtid 50%)

Huvudansvarig på central nivå för svensk simhoppning och dess utveckling i enlighet med Simförbundets strategiska plan. Till din hjälp har du simhoppsutskottet och dina kollegor på det centrala kansliet med verksamhetsutvecklarna för de andra simidrotterna.

Förbundskapten simhopp (halvtid 50%)

Som förbundskapten är du ytterst ansvarig för landslagsverksamheten inom simhoppningen i Sverige och har mångårig erfarenhet av simhoppning på hög nivå. Du är ansvarig för truppen och resurspersoner vid mästerskap och landslagsläger. Du förväntas ha ett nära samarbete med aktiva och tränare, samt verka för att svensk simhoppning utvecklas mot internationell elit.

Tillsättning sker med start hösten 2021. Möjligheten finns att söka vardera tjänsten för sig eller båda tillsammans. Du har stor frihet när det gäller att förlägga din arbetstid, men tjänsten innehåller resdagar samt arbete på kvällar och helger. Tjänsten innebär frihet under ansvar och du får varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Simförbundets kansli är placerat i Hammarby sjöstad, Stockholm. Placering och anställningsform sker i dialog med dig som kandidat. 

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande arbetsplats med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till simidrottens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför se en stor bredd av sökande. 

Rekryteringen till tjänsterna genomför Simförbundet i samarbete med Signera Rekrytering.
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Mikael Jansson, Förbundschef, på telefonnummer 010- 476 53 20 eller epost mikael.jansson@svensksimidrott.se. Välkommen att mejla in din ansökan senast den 22 augusti 2021 till This is a mailto link. Även om det är semestertider så kan intervjuer komma att påbörjas under ansökningstiden.

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 150 000 medlemmar i cirka 300 föreningar. Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år. Vår vision är en simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma. 

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

 • arena logga

Nationella sponsorer

 • arena logga
 • Malmsten logga

Partners

 • Fabege logga
 • Folkpool logga
 • Medley logga
 • NeH logga