Hem / Nyheter från SSF / Sommarhälsning från vår ordförande

Sommarhälsning från vår ordförande

Vilken underbar start vi fått på sommaren! Nu närmar sig semestern med stormsteg för många av oss.

Även om sommaren är en aktiv period när det kommer till träning och tävling, så hoppas jag att alla får en välförtjänt och avkopplande ledighet på olika sätt.

Vi kan se fram emot att samhället den 1 juli öppnar upp ytterligare, vilket möjliggör för oss att till exempel anordna Öppet vattentävlingar i större omfattning, vilket är glädjande. Jag skulle vilja tacka alla för det tålamod och den förståelse som ni visat kring vårt arbete med att skapa förutsättningar för att kunna arrangera våra olika mästerskap i sommar. Det har varit en utmaning att försöka kunna ge våra aktiva möjlighet att tävla samtidigt som det är viktigt att följa de restriktioner som finns.

Jag vill rikta en uppmaning till samtliga föreningar – trots att smittspridningen nu minskar så är pandemin och faran är inte över än, inför sommarens tävlingar, cuper och läger vill vi inom Svenska Simförbundet uppmana alla föreningar som omfattas av tillfälliga lokala rekommendationer att följa dessa. Det innebär att föreningar i de regioner som omfattas av tillfälliga lokala rekommendationer inte ska åka till tävlingar, cuper eller läger i andra delar av landet under tiden som restriktionerna föreligger. Vi hoppas att så många som möjligt av sommarens inplanerade aktiviteter i våra olika simidrotter kan genomföras som planerat. Men om Folkhälsomyndigheten väljer att införa restriktioner så är det viktigt att vi alla följer dem.

Vi har under året haft digitala möten och sammankomster med en god dialog med både distrikt och föreningar i en rad frågor, och jag välkomnar en fortsatt dialog men också ett lärande för oss alla i hela organisationen. För att bäst kunna leda Svenska Simförbundet behöver vi som styrelse ha en vision att arbeta efter och ett strategiskt långsiktigt tänk för det, vi behöver dock samtidigt ha örat mot rälsen och anstränga oss att förstå hur vi bäst kan hjälpa och stötta er föreningar ute i landet där vår verksamhet bedrivs varje dag. Jag vill därför tacka alla som engagerat sig och delat med sig av synpunkter och kunskap på våra möten under året.

”Om man vägrar att se bakåt, och inte vågar se framåt, måste man se upp!” sa Tage Danielsson. Nu vågar vi se framåt! Under hösten planerar vi för Simidrottskonferensen. Då vi på grund av rådande pandemi blev tvungna att skjuta fram den planerade Tränarkonferensen så väljer vi nu att slå ihop den, med 2021 års Simidrottsforum. Konferensen kommer därför att rikta sig både till dig som är tränare, organisationsledare eller ideell kraft i Simidrottssverige. Vi hoppas såklart att vi ska kunna ses fysiskt, men går inte det så planerar vi för ett digitalt alternativ. Oavsett form så ser vi fram emot en god möjlighet för oss alla att utbyta idéer och erfarenheter samt att samverka och inspireras!

Slutligen vill  jag passa på att önska alla er som representerar Sverige i våra mästerskap ett stort lycka till! EJM i Simhopp i Rijeka har precis avslutats med fina svenska framgångar, med bland annat två guldmedaljer – stort grattis! För konstsimmets del avgörs EJM i Malta i dagarna och i slutet av juli kommer EJM i simning att avgöras i Rom. Sedan ser vi ju alla fram emot de Olympiska Spelen i Tokyo under slutet av sommaren. Den svenska truppen är nu uttagen och vi kan glädjas åt att kunna se nio simmare och en simhoppare delta. Stort lycka till med att representera Sverige på de olympiska spelen!

Jag önskar er alla en riktigt skön sommar!

Pia Zätterström, Ordförande Svenska Simförbundet

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga