Hem / Nyheter från SSF / Mer för fler - simidrottsfilm!

Mer för fler - simidrottsfilm!

Känns titeln bekant? Det beror på att du säkert hört talas om det förut! Simidrott – mer för fler är ett projekt som länge funnits med som idé inom Svensk Simidrott, nu har vi tagit fram en film som visar glädjen i alla idrotterna.

Det har länge varit känt att variation i hur vi tränar och rör oss är både bra och roligt. Det låter lätt men det svåra ligger ofta i hur det går att genomföra i praktiken. Hur går det till egentligen när fotboll, skidträningar och simning ska få plats under en och samma vecka? Det svaret kan vi inte ge er, men har ni tänkt på att det finns en massa variation i idrotterna vår egen verksamhet? Vi kan nog alla räkna upp en hel rad med bra saker om simidrott. En av de sakerna är att vi faktiskt har fem (!) simidrotter under vårt tak, simidrotter som både är väldigt lika och väldigt olika varandra. Det är fantastiskt tycker vi!

Det huvudsakliga syftet med projektet Simidrott – mer för fler var att introducera våra olika simidrotter för fler samt att skapa verktyg som gör det enkelt att börja träna simidrott. Det resulterade i ett antal material med både sådant som används i simhallen men också sådant som används i styrelserummet.

Ja men, hur gör man för att sätta igång då? Vill ni börja träna simidrott i er förening så är det enda som behövs en tränare med erfarenhet från någon simidrott samt övningsbanken som ni hittar här. Ni väljer vad och hur ni vill träna utifrån vad som passar er.

Simidrott är kul och vi tycker att alla borde få chans att välja vilka eller vilken simidrott de tycker är roligast. Har du testat alla?

 Psst! Vill ni lära er mer om simidrotterna eller har ni andra funderingar? Kontakta er utvecklingskonsulent för tips och råd!

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Våra partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga