Hem / Nyheter från SSF / Fyra simidrottare uttagna till SOKs stödprogram

Fyra simidrottare uttagna till SOKs stödprogram

Sveriges Olympiska Kommitté har idag tagit ut totalt 18 nya idrottare till stödprogrammet Topp och Talang, bland dessa återfinns fyra simidrottare.
Vi säger grattis till simmarna Emelie fasth, Björn Seeliger och Sara Junevik samt simhopparen Emma Görebrant Gullstrand!
Två tredjedelar av de som kommer med i Topp och Talang har tidigare varit med i SOK:s utmanarprogram Talang2022. 
-Projektet Talang 2022 har varit mycket bra för många unga aktiva och deras tränare. SOK:s resursteam och specialister samt flera gemensamma camper och tränarutbildning har betytt mycket för utvecklingen. Bra samspel med förbunden har också varit en framgångsfaktor, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.
 
Topp och Talang är ett skräddarsytt stöd för aktiva som bedöms ha potential att kunna nå medaljkapacitet på OS och VM med en uthållig satsning och rätt stöd. Topp och Talang ska ge aktiva med potential att nå världstoppen möjlighet att göra en hundraprocentig satsning, oavsett den egna idrottens eller familjens ekonomi. Topp och Talangprogrammet hela ekonomi och allt stöd till aktiva och förbund kommer från SOK:s sponsorer.
SOK startade stödprogrammet Topp och Talang 1998 och utfallet av stödet har en dokumenterat hög nivå. Drygt 30 procent av talangerna i Topp och Talang har lyckats ta steget till medaljkapacitet vid VM eller OS efter fyra till sex års satsning. SOK startade stödprogrammet Topp och Talang 1998 och utfallet av stödet har en dokumenterat hög nivå. Drygt 30 procent av talangerna i Topp och Talang har lyckats ta steget till medaljkapacitet vid VM eller OS efter fyra till sex år.

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga