Hem / Nyheter från SSF / Aktiv Skola - Idrottshjälpen

Aktiv Skola - Idrottshjälpen

I den bästa av världar skulle denna text aldrig behöva skrivas. I den bästa av världar skulle kostnaden för en baddräkt/ badbyxor inte behöva utgöra ett hinder för att göra det man älskar mest - att simidrotta med kompisarna.

I den bästa av världar kan alla i träningsgruppen följa med på träningslägret trots att det kostar mycket pengar.

Men tyvärr är det inte så…
I Sverige bor 186 000* barn i en familj med låg inkomststandard, och tyvärr är ekonomi i dag en allt mer begränsande faktor för ett aktivt idrottsutövande. Aktiv Skola har tagit ett brett grepp över en av vår tids viktigaste frågor - skolan.
Vi brinner för att skapa en bättre skola i Sverige och fokuserar vårt arbete på fem områden: hälsa, droger, grooming, miljö och mobbning. Nu, 2021, lanserar vi Idrottshjälpen.


Att barn och unga ska röra på sig mer är en av Aktiv Skolas hjärtefrågor, och här har Sveriges idrottsföreningar en avgörande roll. Men trots allt engagemang från idrotts-rörelsens eldsjälar och motiverade aktiva är det allt oftare ekonomin som begränsar möjligheterna. Idrottshjälpen är vårt sätt att försöka ändra på det. Via Idrottshjälpen kan föreningar, aktiva och deras anhöriga söka ekonomiskt stöd för barn och ungdomar upp till 16 år. Gå in på aktivskola.org och fyll i din ansökan eller för att läsa mer.


Medel ur Idrottshjälpen kommer att delas ut två gånger per år och första utdelning sker i augusti 2021 med sista ansökningsdag den 30 juni 2021. Vilka som beviljats medel kommer att meddelas direkt till mottagarna samt på vår hemsida under augusti. Beslut tas av Aktiv Skola och kan inte överklagas.


*Källa: Rädda Barnen


Aktiv Skola har sedan 2015 jobbat för att förbättra villkoren i den svenska skolan. Genom åren har vi hållit hundratals föreläsningar, skickat ut kostnadsfritt utbildningsmaterial till skolan och samlat experter och sakkunniga inom våra intresseområden.

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga