Hem / Nyheter från SSF / Sommarsimskola 2021

Sommarsimskola 2021

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är snart dag för alla sommarsimskolor att dra igång!

Simmärken och simmärkesaffisch
Simmärken beställer ni som vanligt via www.ssfshopen.se eller via mejl till This is a mailto link OBS! Att vår kundservice kommer att vara stängd vecka 30. Dvs att vi tyvärr inte har någon på plats som kan svara på mejl eller telefon. Det går dock fortsatt bra att lägga era beställningar via shopen. Vid beställning av simmärken glöm inte då att också beställa årets simmärkesaffisch som finns i A4 och A2, helt kostnadsfritt! Simmärkesfoldrar i fickformat finns också att beställas. 

Alla beställningar som läggs en vardag innan klockan 12.00 skickas samma dag hela sommaren.

 

Nyhet! Sommarsimskolefolder
Nytt för i år är att vi tagit fram en folder för er som startar upp sommarsimskolan. Den hittar ni här, men går även att beställas hem kostnadsfritt i vår webbshop. I foldern hittar ni allt från viktiga saker att tänka på till lite tips på övningar och lekar. Hoppas att den ska komma till god användning. Behöver ni dessutom fylla på med redskap så finns det även en rabattkod hos vår samarbetspartner Malmsten i foldern.

Nytt för i år Vattenprovet – Majblomman edition
I år är vårt simkunnighetsmärke vattenprovet färgat i Majblommans färger. Detta för att vi tillsammans med Majblomman vill uppmärksamma barnfattigdom och samtidigt vara med och bidra till att fler barn har råd att gå simskola och kunna köpa badkläder för att kunna delta. Barn som idag lever i barnfattigdom kan ansöka om bidrag hos majblomman.se för att exempelvis få betald anmälningsavgift. För varje sålt Vattenprov – Majblomman edition så går 10kr direkt till Majblommans Riksorganisation.

 

Simmarken.se
Fungerar som en digital simmärkesfolder. Ni kan där lägga in namn på de barn som går i era grupper. Gå in och kryssa i de moment som barnen klarat av. Det finns även fina videor på de moment som kan vara svåra, där finns det då tips på hur man kan öva för att klara de olika momenten. Testa gärna!

 

Mer tips och råd inför uppstart av sommarsimskola
Ni kan läsa mer i Simlärarboken av Carola Sjödin där det finns allt från checklista på vad man behöver och vad man bör tänka på för inspiration. Boken finner ni här.

 

Kom ihåg att dubbelkolla kontaktuppgifter samt att leveransadressen är uppdaterad och stämmer innan ni lägger beställningen. Vid uppdatering av uppgifter mejla This is a mailto link 

 

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga