Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsverksamhet under hösten

07 AUG 2020 14:03
Vi har fått ett flertal frågor kring hur det blir med tävlingar i våra olika simidrotter under hösten. I dagsläget har vi samma direktiv som innan sommaren att förhålla oss till, med en gräns på 50 personer.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2020 14:03

I onsdags medverkade Förbundschef Mikael Jansson på ett möte med kulturminister Amanda Lind och företrädare för Kultur-, Social- och Näringsdepartementet. Från simidrottens sida så framförde vi särskilt komplexiteten i att vi ofta delar vår idrottsyta i simhallarna med allmänheten.

Mötet låg till grund för de direktiv som ska komma kring den fortsatta idrottsliga verksamheten i Sverige under hösten. Ministern lovade att komma med nya direktiv inom de närmaste veckorna, men innan dess är det svårt att uttala sig om hur vi kan bedriva vår tävlingsverksamhet i höst.

Svensk Simidrotts förhoppning är att de grova penseldrag och direktiv som Folkhälsomyndigheten gav i våras nu ska förfinas och anpassas till olika former av verksamheter och att vi på så sätt ska få större möjligheter att bedriva tävlingsverksamhet inom våra simidrotter.

Skribent: Anna Hammar

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link