Hoppa till sidans innehåll

Svensk simning engagerar

28 NOV 2014 12:34
Det är många som har synpunkter på vem som simmar i vårt landslag, precis som många har uppfattningar om vilka som spelar i landslagen i fotboll eller ishockey. Det engagemanget är i grunden något som är bra för svensk simidrott. Simning engagerar.
  • Skapad: 28 NOV 2014 12:34

  • Svenska Simförbundet har som många idrotter uttagningskriterier för när man ska vara med i våra landslag och mästerskap. Vi måste nu fundera om vi har varit tillräckligt tydliga med att kommunicera dessa kriterier till aktiva och ledare inom simningen och också till alla som följer oss.
  • Simlandslaget har gemensamma spelregler för hur man som representant för landslaget förväntas agera i olika sammanhang samt vilket stöd landslagsimmare kan förvänta sig från förbundet. Tre simmare har efter sommarens mästerskap blivit varnade då de brutit mot våra överenskomna spelregler gällande våra skyldigheter mot sponsorer och partners.
  • Simförbundet lägger aldrig någon munkavle på någon. Alla har rätt att tycka olika och också att föra fram dessa synpunkter. Vi har också stor respekt för att man som en del av ett lag ställer upp för varandra. Det är positivt.
  • Utifrån den diskussion som funnits de senaste dagarna ser vi självklart ett behov av att sätta oss ned och diskutera vilka förväntningar landslagssimmarna kan ha på Svenska Simförbundet, och vilka förväntningar vi har på de som representerar vårt landslag. Det är grunden för att simning ska fortsätta vara framgångsrik och engagera människor.
Skribent: Anna Hammar

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link