Hoppa till sidans innehåll

Vattenprovet vid SM i Norrköping

13 JUL 2016 14:28
Under lördagen på SM arrangerade Svensk Simidrott tillsammans med samarbetspartnern E.ON och arrangörsklubben NKK en Vattenprovsaktivitet. Allmänheten fick möjlighet att testa sin simkunnighet genom att ta märket Vattenprovet.
  • Uppdaterad: 13 JUL 2016 14:41

För att ta simmärket Vattenprovet ska man hoppa eller falla i vattnet så att huvudet kommer under ytan och därefter ta sig upp och simma 200 meter varav 50 meter ska vara i ryggläge. Klarar provtagaren detta kan man titulera sig simkunnig.

Ett 30-tal personer i blandad ålder antog utmaningen och samtliga lyckades! Förutom att kunna stoltsera med att vara simkunniga fick deltagarna även Vattenprovsmärket, diplom, en gymnastikpåse och t-shirt.

Bland deltagarna fanns Martin Nyberg som är ledamot i kommunfullmäktige för Miljöpartiet. Han sa följande om sin syn på simkunnighet:
- Simkunnighet är ett viktigt budskap som inte får drunkna. Det är viktigt att vi aktivt arbetar för en ökad simkunnighet i kommunen. I Norrköping behöver vi bygga en ny simhall för att kunna lära fler att simma och få fler barn och ungdomar att kunna satsa på simidrott.

Svensk Simidrott vill tacka samarbetspartners och deltagare för en lyckad aktivitet där vi fick möjlighet att lyfta vikten av simkunnighet. 

Skribent: Stina Sandin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link