Hoppa till sidans innehåll

Svensk Simidrott anställer projektledare för projektet Simidrott för alla

09 DEC 2016 10:47
Som ett av 20 specialidrottsförbund har Svenska Simförbundet erhållit etableringsstöd från Riksidrottsförbundet för vårt projekt Simidrott för alla.
  • Uppdaterad: 09 DEC 2016 12:45

För att kunna ta del av våra fem simidrotter är det en förutsättning att vara simkunnig, en kunskap som många nyanlända saknar. Svenska Simförbundet har under de senaste åren uppmärksammat att det finns en stor efterfrågan och vilja hos våra föreningar att arbeta med integrationsfrågan. Med hjälp av etableringsstödet har vi nu möjlighet att anställa en resurs som ska arbeta 50 % med projektet Simidrott för alla.

Tanken med projektet är att vi ska kunna göra olika insatser som underlättar för de föreningar, som vill göra en insats gällande integration lokalt. Vår förhoppning är att detta ska bidra till att antalet föreningar som arbetar med integrationsinsatser ökar och att fler nyanlända ska bli vattenvana/simkunniga. På så vis ska de även kunna ta del av gemenskapen det innebär att på ett säkert sätt kunna befinna sig runt vatten och på sikt hoppas vi även att deltagarna i satsningarna ska kunna ta del av våra fem simidrotter.

Annika Edin kommer att arbeta 50 % med Simidrott för alla och 50 % som utvecklingskonsulent i Mellannorrlands Simförbund. Annika startar sin anställning den 1 februari, 2017.

Annika har en lång erfarenhet av simning. Hon är utbildad idrottspedagog och har varit elitsimmare, vattenpolospelare, utbildare och tränare från babysim till elitsimning och vuxenverksamhet. Hon har jobbat i flera simklubbar, på Svenska Simförbundet och nu senast som gruppchef på Himlabadet i Sundsvall.


Skribent: Stina Sandin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link