Hoppa till sidans innehåll

Simma med stjärnorna vid Hjärta Botkyrka-festivalen

24 AUG 2016 14:52
Söndagen den 28/8 finns Svensk Simidrott tillsammans med vår samarbetspartner E.ON på plats vid Hjärta Botkyrka-festivalen i Hågelbyparken utanför Stockholm.
  • Skapad: 24 AUG 2016 14:52

I vårt tält får alla besökare möjlighet att simma med våra simstjärnor utan att bli blöta genom VR-teknik. Vi kommer att finnas på plats mellan kl.12.00-16.00.

Bakgrunden till projektet Simma med stjärnorna är att vart femte barn i Sverige inte är simkunnigt. I ett land fullt av sjöar och omgärdat av hav är det alldeles för många. Syftet med initiativet är att ge barn kraft att våga, vilja och kunna simma. 

Projektet kallas Simma med stjärnorna och det är ett litet men viktigt steg på vägen mot ett simkunnigare Sverige. Med hjälp av virtual reality ges barn och unga som inte är simkunniga möjlighet att uppleva hur det är att doppa huvudet, att röra sig i vattnet och att simma på riktigt. Det är ett första virtuellt simtag som kan inspirera och sänka trösklar – och som förhoppningsvis ger ringar på vattnet.

Se dokumentärfilmen om projektet och kom till Simma med stjärnornas tält under Hjärta Botkyrka-festivalen och få möjlighet att simma med våra landslagsstjärnor via virtual reality!

Mer information om projektet och möjlighet att beställa egna cardboard-goggles finns här.


Skribent: Stina Sandin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...