Hoppa till sidans innehåll

Vattenprovsveckan

24 APR 2014 15:26
I år fyller vårt viktiga simkunnighetsmärke Vattenprovet 10 år! Detta kommer vi tillsammans med vår huvudsponsor E.ON att uppmärksamma genom en rad olika aktiviteter som sträcker sig över hela året. En av dessa är en Vattenprovsvecka där vi vill sätta simkunnigheten i extra fokus inför sommaren.
  • Skapad: 24 APR 2014 15:26

Veckan äger rum vecka 23, den 2-8 juni.

Alla simföreningar och anläggningar är inbjudana att arrangera Vattenprovsveckan i den lokala simhallen. Vi uppmuntrar till ett samarbete mellan förening och anläggning för att dra nytta av varandras kompetens. 

Under veckan vill vi att så många som möjligt besöker våra sim- och badanläggningar för att testa sin simkunnighet, men även för att se och prova på andra aktiviteter som de olika anläggningarna och simidrottsföreningarna kan erbjuda. Att genomföra märkestagning av märket Vattenprovet ingår i arrangemanget, men för övrigt är det arrangören själv som avgör vilka aktiviteter som ska genomföras. Ett förslag är att bjuda in skolorna i närområdet för att låta elever och lärare testa sin simkunnighet. Fler tips och idéer på aktiviteter kan fås via nedanstående mailadress. 

I samband med Vattenprovsveckan utlyser vi även en tävling - Bästa arrangör 2014. Arrangörerna beskriver här vad de gjorde före och under Vattenprovsveckan för att få en så lyckad aktivitet som möjligt. 

Vi hoppas och tror att detta kommer bli en fantastisk aktivitet där allmänheten får möjlighet att testa sin simkunnighet, samtidigt som arrangörerna får möjlighet att visa upp sin verksamhet. 

Vill du veta mer om Vattenprovsveckan eller anmäla er anläggning/simförening som arrangör - hör av dig till Maria Gustafsson på This is a mailto link.

 

Vattenprovet

Skribent: Maria Gustafsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...