Hoppa till sidans innehåll

Vattenprovstagning i Djurgårdsbrunnsviken

15 JUL 2014 16:16
I samband med Stockholm Royal Park Aquathlon & Swim tävlingen som arrangerades söndagen den 13 juli i Djurgårdsbrunnsviken erbjöd arrangören Vattenprovstagning för alla som var sugna på att testa sin simkunnighet.
  • Skapad: 15 JUL 2014 16:16

Det var 18,6 grader i vattnet och en härlig blandning av unga, gamla, kvinnor och män som efter tävlingen tog sig an utmaningen och möjligheten att testa sin simkunnighet i öppet vatten.

För att enligt den nordiska definitionen kallas simkunnig bör man kunna hoppa eller dyka i vattnet så att huvudet kommer under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan simma 200 meter i en följd varav 50 meter i ryggläge på djupt vatten. Klarar man detta har man också klarat kraven för simmärket Vattenprovet.

Alla som klarade Vattenprovet i Djurgårdsbrunnsviken fick en medalj, simmärket Vattenprovet öppet vatten, ett diplom, en t-shirt, en entrébiljett till Medley samt fika.

Arrangörerna Carin Björkholm och Anders Björkholm delar Svenska Simförbundet engagemang kring simkunnighet och tycker att det är en mycket viktig fråga som bör uppmärksammas. De kommer därför erbjuda Vattenprovstagning också på sin nästa tävling; Tylösand Aquathlon & Swim den 25 juli, läs mer om tävlingen här.

Vill ni ha mer information Vattenprovstagningen i Tylösand kan ni kontakta This is a mailto link

Simsugna provtagare i det 18,6 grader varma vattnet.

En simkunnig skara som tog Vattenprovet öppet vatten i Djurgårdsbrunnsviken 13 juli.

Skribent: Nathalie Dahlqvist

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link