Hoppa till sidans innehåll

Vattenprovet 2014

20 JAN 2015 10:14
Simmärket Vattenprovet fyllde 2014 - 10 år. I samband med jubileet arrangerades flera lyckade simkunnighetsaktiviteter för att förtydliga vikten av att vara simkunnig och lyfta förståelsen för att simkunnighet är en färskvara som bör testas varje år.
  • Skapad: 20 JAN 2015 10:14

Några av aktiviteterna som genomfördes under 2014 var:

* Vattenprovsveckan, där anläggningar och föreningar arrangerade aktiviteter i simhallar, med extra fokus på att ge allmänheten möjlighet att testa sin simkunnighet genom Vattenprovet.

* Badplatsaktiviteten, där tre föreningar under sommaren befann sig på varsin badplats och pratade simkunnighet samt uppmanade allmänheten att testa sin simkunnighet genom att göra Vattenprovet.

* Märkestagning i samband med SM inom- och utomhus samt märkestagning på nio öppet vatten tävlingar runt om i Sverige. Simförbundet tillsammans med E.ON fanns på plats för att erbjuda alla som ville möjlighet att gratis testa sin simkunnighet. Alla som klarade provet fick som bevis på sin simkunnighet simmärket Vattenprovet, en t-shirt och ett diplom.

Vattenprovet motsvarar den nordiska definitionen av simkunnighet. För att erövra märket ska man ”Falla i vattnet och få huvudet under ytan, efter att ha tagit sig upp till ytan simma 200 meter i en följd på djupt vatten, varav 50 meter i ryggläge”.

För att uppmärksamma det fantastiska simkunnighetsarbetet som dagligen bedrivs i föreningar och på anläggningar runt om i Sverige arrangerades under 2014 en tävling kring simmärket Vattenprovet.  Tävlingen mättes utifrån antal beställda Vattenprovsmärken under hela året, för att på så vis få en indikation av hur många som testade sin simkunnighet. Glädjande var att att tävlingen blev jämnare än tidigare år, vilket antyder att fler jobbar aktivt med Vattenprovet.

Tävlingens vinnare blev Helsingborgs Simsällskap. Så här ser topplistan ut när 2014 är sammanställt.

 

vattenprov hela2014

 

Under 2015 arrangeras en ny tävlingen kring Vattenprovet, läs mer om tävlingen här.

Även Vattenprovsveckan arrangeras under 2015, läs mer om den här.

Skribent: Nathalie Dahlqvist

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link