Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för Vattenprovet på Kanaanbadet

11 JUL 2014 14:56
Som en del i Svenska Simförbundets och E.ONs viktiga simkunnighetsarbete finns det i sommar personal från lokala simföreningar på plats och testar allmänhetens simkunnighet på tre olika bladplatser i Sverige.
  • Skapad: 11 JUL 2014 14:56

De som arrangerar Vattenprovstagning i sommar är Täby Sim vid Ängsholmsbadet i Täby, Malmö Simsällskap vid Ribersborg i Malmö och Spårvägen Simförening vid Kanaanbadet i Grimsta.

Simkunnighetsansvariga Christina Sandin och simmärkesansvariga Nathalie Dahlqvist beslöt en solig dag i början av juli för att åka ut och besöka Spårvägen Simförening och se hur det ser ut på Kanaanbadet. Det var två härliga och engagerade representanter från föreningen, Anna och Pawel, som mötte upp på den välbesökta badplatsen. Anna berättade att det var många som hade testat sin simkunnighet under dagen och att när det samlas ett gäng på bryggan för att genomföra Vattenprovet så kommer det hela tiden fler som blir nyfikna på vad som är på gång.

Vid Kanaanbadet finns det personal på plats ca 8 timmar per vecka under hela sommaren (v 25-33). Alla som testar sin simkunnighet och genomför Vattenprovet får ett diplom och en t-shirt samt möjlighet att köpa det gula simmärket Vattenprovet öppet vatten.

Det var jättekul att besöka Kanaanbadet och se att Spårvägen Simförening gör ett bra jobb och delar Svenska Simförbundets engagemang kring simkunnighet. 

Pawel och Anna från Spårvägen Simförening finns på plats på Kanaanbadet för de som vill testa sin simkunnighet och göra Vattenprovet.

Duktiga Isabella genomförde Vattenprovet och är simkunnig!

Bröder med flyt - de klarade Vattenprovet och är simkunniga!

Skribent: Nathalie Dahlqvist

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...