Hoppa till sidans innehåll

Skolsimmetklass badade i Borås

24 JUN 2013 13:36
Malmens Montessoriskola i Borås vann ett pris i tävlingen Skolsimmet, nämligen att få bada äventyrsbad och träffa en elitsimmare.
  • Skapad: 24 JUN 2013 13:36

I samarbete med SK Elfsborg ordnade Simförbundet och e.on en dag för skolans fyror på Stadsparksbadet. Det blev en dag med mycket bad och skratt. Barnen fick även lite tips och råd på hur de ska bli ännu bättre på att simma.

 

Läraren i Idrott och Hälsa, My Jernkrook, berättar såhär om skolans arbete med simkunnighet:


Redan i tvåan går eleverna och simmar en gång per vecka i en timma. Då får de träffa utbildade simlärare som hjälper dem. För våra elever är målet att vara simkunniga redan i fyran, vilket de flesta är. De som inte är det får fortsatt åka till simhallen och öva.

My berättar vidare att den främsta orsaken till att barnen inte klarar simkunnighetskraven är för att orken tryter, men då är det bara att fortsätta öva! Alla klasserna går och simmar 2-3 gånger per termin, och när barnen går i sexan får de även öva på livräddning.

 

Som avslutning berättar My stolt:

 

I princip alla våra elever klarar med lätthet simkunnighetskravet i årskurs sex. På vår skola satsar vi mycket på simkunnigheten! 

 

I

Skribent: Maria Gustafsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link