Hoppa till sidans innehåll

Simundervisning med Södertörns Simsällskap och Simma Sverige

28 JAN 2016 09:44
Sedan i november har Södertörns Simsällskap, i samarbete med Simma Sverige drivit ett projekt kring simkunnighet tillsammans med skolan Riksäpplet. Riksäpplet är ett gymnasium i Haninge, där det är många som inte klarar kraven för simkunnighet. För att klara simkunnighetskravet ska du kunna falla i vattnet så att huvudet kommer under vattenytan, ta dig upp till ytan igen och därefter simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge.
  • Skapad: 28 JAN 2016 09:44

Tre instruktörer från Södertörns Simsällskap jobbar med ungdomarna i Torvalla sim- och sporthall. Genom att arbeta med ett rullande schema, så är effektiviteten hög. Gruppen är i grunden 15 elever och när fem har blivit godkända, så tas fem nya elever in. Amina, som är lärare på skolan, säger att det är otroligt kul att se att så många lär sig så fort. Hon gillar att simföreningen jobbar efter Simlinjen, där det är lika viktigt att kunna doppa huvudet och flyta, som att lära sig simma. Eftersom det är tre instruktörer som leder undervisningen så kan föreningen vara väldigt flexibla på träningarna och dela in eleverna efter behov eller köra gemensamma övningar.

Cecilia Loqvist, verksamhetschef i Södertörns Simsällskap, tycker att det är kul att föreningen får möjlighet att dela med sig av sin passion för simning och samtidigt göra en samhällsinsats.


FullSizeRender

IMG_1609

Skribent: Stina Sandin

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...