Hoppa till sidans innehåll

Simsugna barn vann första pris

27 MAR 2014 08:59
I många år har Eva Holm jobbat hårt för att alla barnen på Fårboskolan ska kunna simma när de slutar sjätte klass. I veckan kom belöningen.
  • Skapad: 27 MAR 2014 08:59

Foto: Roger Carlsson Barometern


Jubel och applåder bröt ut när barnen på Fårboskolan förstod att de vunnit första pris i Skolsimmet, i konkurens med skolor från hela landet.

Nämligen första pris i Svenska Simförbundets tävling Skolsimmet.
– Det känns helt fantastiskt. Det här är ett kvitto på att allt jobb genom åren, säger Eva Holm, specialpedagog på skolan.
Hon tycker själv att simning är både roligt och viktigt. Och hennes entusiasm har smittat av sig på många barn.
– Under mina år på skolan har jag aldrig haft någon som sagt nej när jag har ringt hem och pratat om simskola. Vi går igenom alla klasser och släpper ingen elev som inte kan simma, berättar Eva Holm.
Priset som simförbundet delar ut är på 5000 kronor som delas mellan Figeholmsskolan och Fårbo­skolan.
Förutom att skolorna har samlat ihop höga poäng genom att klara alla nivåerna för simmärken, så låg barnens egna motiveringar till grund för priset. Barnens önskemål var att få åka en heldag till en simhall för att träna ännu mer simning, leka och ha kul.
– Femmorna önskade att de kompisar som behöver träna mer för att nå målen ska få åka in med mig till simhallen och det önskemålet tycker jag är värt en extra eloge, säger Eva Holm.

Skribent: Anna Hammar

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...