Hoppa till sidans innehåll

Simsättstävlingen avgjord!

10 DEC 2014 11:35
Att lära sig flera simsätt är roligt, stimulerande och dessutom utvecklande för motoriken. Att behärska flera simsätt ökar möjligheten till variation i träningen och förhoppningsvis lockar det fler till att börja träna simning kontinuerligt.
  • Skapad: 10 DEC 2014 11:35

Med den bakgrunden arrangerades under oktober och november en tävling som syftade till att uppmärksamma simsättsmärkena. Tävlingen mättes i vem som beställde flest simsättsmärken under perioden och vinnarna belönades med biobiljetter.

Vinnare blev Trelleborgs Simsällskap följt av 2:an Helsingborgs Simsällskap och på 3:e plats kom Kalmar Simsällskap.

Vi frågade Kalmar Simsällskap hur de använder simsättsmärkena i sin simundervisning:

Vi har simsättsmärkena som mål redan från början när barnen börjar simma hos oss, oavsett om det är grupper där barnen ej kan simma eller grupper där barnen klarar 25 m på djupt vatten.

Varje höst brukar vi kunna ta in 70-100 nya barn som då tränar mot att klara de övningar som leder till simsättsmärekna.  Först är det ryggsimsmärket som gäller, därefter frisim, sen fjärilsmärket och sist bröstsimsmärket.

Vi har för varje simsättsmärke lagt in några övningar som barnen ska klara för att få sitt märke. För ryggsimsmärket  gäller tex  att de ska kunna följande övningar: Stålmannen på rygg 5m, Stålmannen på mage 5m och sist 10 m ryggsim sida till sida.

Parallellt med simsättsmärkena har vi de andra märkena som mål också samt andra övningar som vi tycker är bra på vägen mot  bla. simkunnighet. Alla de märken som barnen har som mål i de olika nivåerna av vår simlinje får de när de klarat övningarna. De behöver alltså inte betala för märkena.

Stort tack Kalmar Simsällskap för att ni delar med er av hur ni jobbar i er förening och stort tack till alla som deltog i tävlingen!

Nedan ser ni vilka 14 föreningar som placerade sig på tävlingens topplista.

 

Skribent: Nathalie Dahlqvist

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link