Hoppa till sidans innehåll

Simningens ABC i Rosengård

19 NOV 2015 13:30
I Rosengård i Malmö ligger Al-Salamah skolan. Under tio torsdagar i höst har deras elever i årskurs 1 simundervisning på Rosengårdsbadet med instruktörer från simföreningen SK Sydsim. Vid första lektionen var barnen försiktiga och några var rädda för att ens gå i vattnet.
  • Skapad: 19 NOV 2015 13:30

När Simförbundet besöker undervisningen i Rosengårdsbadet har eleverna haft sju lektioner i vattnet och alla vågar nu vara med. I slutet av varje simlektion får barnen fem minuters fri lek. Favoritaktiviteten då är att hoppa i från kanten.

1malmö

Malin Algotsson från SK Sydsim är ansvarig simlärare för eleverna på Al-Salamah skolan.

SarahLubaba

Sarah Al-Wakil är assistent för klass 1a och 1b och Lubaba Mahmound är klassföreståndare för klass 1b.

Sarah berättar att både föräldrar och barn är mycket tacksamma för möjligheten till simundervisning. Föräldrarna är väldigt engagerade och om barnen har glömt badkläder så löser föräldrarna det. - Imorse hade två barn glömt badkläder, berättar Sarah. Det ena barnets mamma åkte då hem och hämtade kläder och kom till simhallen och lämnade dem innan lektionen började. Det andra barnets pappa som jobbar på andra sidan stan åkte och köpte ett par badbyxor som han sedan kom och lämnade för att sonen skulle kunna vara med på simlektionen. 

2malmö

Mia, Elsa och Malin från SK Sydsim är instruktörer för eleverna på Al-Salamah skolan och instruerar barnen i olika vattenvaneövningar och simteknikövningar. I sin undervisning fokuserar de på att det ska vara kul och varierat och de använder mycket lek och sång i sin pedagogik.

3malmö

Mirel jobbar i klass 1a på Al-Salamah skolan och berättar att barnen gör stor utveckling varje vecka. - Barnen är så stolta när de kommer upp ur vattnet efter lektionen, säger Mirel med ett leende. 

För att läsa mer om projektet Simningens ABC - klicka här.

Skribent: Nathalie Dahlqvist

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link