Hoppa till sidans innehåll

SK Ran testar simkunnigheten bland eleverna i Malmö

05 JUN 2014 09:19
Simklubben Ran är en av de föreningar som beställde flest Vattenprovsmärken under 2013. Vi kontaktade Camilla Green som är skolsimsansvarig i Simklubben Ran, för att få veta mer om deras simkunnighetsarbete.
  • Skapad: 05 JUN 2014 09:19

Simklubben Ran arrangerar intensivsimskolor som pågår under 3 veckor med alla Malmös grundskolor.

- Alla våra skolsimselever får ett märke som visar vad de klarat av under kursen och Vattenprovet är det högst avklarade, alltså att man är simkunnig, berättar Camilla.

Eleverna är i nuläget mellan 8-16 år gamla, men från hösten har kommunen bestämt att Simklubben Ran ska ta emot alla 2:or i Malmö och därefter fylla på med övriga skolklasser under vårterminen. Verksamheten bedrivs både på Aq-va-kul och på Rosengårdsbadet i Malmö.

Just nu har föreningen tagit hand om 768 elever och denna termin har de cirka 400 elever kvar som de ska lära att simma.

Simklubben Rans verksamhet motsvarar 2/3 av Malmös skolsim. Tre heltidsanställda simlärare leder undervisningen tillsammans med några arbetslösa ungdomar, som vill vara delaktiga i att få Malmöborna simkunniga.

I år fyller vårt viktiga simkunnighetsmärke Vattenprovet 10 år. Vi tar därför tacksamt emot flera solskenshistorier kring hur just ni arbetar med Vattenprovet! Skriv gärna ner några rader om hur ni arbetar med märket och med simkunnighetsfrågan i er förening och maila till: This is a mailto link

Skribent: Stina Sandin

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link