Hoppa till sidans innehåll

Prisutdelning Skolsimmet

20 JUN 2013 12:34
Österskolan i Södra Sandby stod som vinnare i kategori B (50-149 elever) i årets upplaga av Skolsimmet.

  • Skapad: 20 JUN 2013 12:34

Simförbundet besökte skolan för att dela ut pris till de duktiga eleverna och lärarna. 

 

Arbetslagsledare Karin Santana berättar såhär om skolans arbete med simkunnighet: Det är viktigt att barn lär sig simma tidigt framförallt om man tänker på säkerheten, när barn kan simma har de lättare att hantera en nödsituation i vattnet. Dessutom är vikten av motorisk träning och att kunna hantera sin kropp bra för den övriga inlärningen.

 

Österskolan startar med sin simundervisning redan för elever i F-klassen under vårterminen. Skolan åker buss in till Lund och deltar i simundervisning som hålls av utbildad peronal på Högevallsbadet.

 

Karin Santana berättar vidare: De elever som inte blir "klara" d.v.s. inte når simkunnighetskravet att kunna hoppa, falla i djupt vatten och simma 200m varav 50 på rygg, får följa med nästa vårtermin igen tills de når målen. Dessutom utnyttjar vi friluftsbadet här i Södra Sandby när de öppnar och intensiv tränar varje dag veckorna innan sommarlovet. De elever som blir klara fortsätter att träna under idrottslektionerna på friluftsbadet de första veckorna på höstterminen. Då tränar de även livräddning.

 

Skolan satsat stora resurser på att eleverna ska lära sig simma. Något som alltså gett ett mycket gott resultat! Karin Santana sammanfattar det hela: Vi tror att det är viktigt att börja simträna tidigt. Att vi har så stor simkunnighet beror på vår tydliga satsning redan från F-klass. 

 

Lund

Skribent: Maria Gustafsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...