Hoppa till sidans innehåll

Lyckat resultat i simkunnighetsprojekt

10 FEB 2015 15:39
Eleverna som fått ta del av simundervisningen för projektet Tillsammans för simkunnighet har längtat efter nästa tillfälle i bassängen. Nu har det uppskattade projektet avslutats med mycket fina resultat.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2015 16:36

Genom att ha simundervisning i små grupper med utbildade simlärare har eleverna som fått simundervisning genom projektet Tillsammans för simkunnighet visat stor progression i utvecklingen mot simkunnighet.  

Tillsammans för simkunnighet har varit ett gemensamt simkunnighetsprojekt mellan Svenska Simförbundet och Svenska Livräddningssällskapet. Projektet har riktat sig till elever i förskoleklass upp till årskurs tre i Stockholm, Göteborg och Malmö. Projektet har bedrivits under 2013 och 2014 och totalt har ca 500 elever tagit del av simundervisningen i projektet.

Målen med projektet har varit att öka antalet vattenvana elever, samt få dem att känna glädje och trygghet i och vid vatten, för att på sikt öka möjligheterna för eleverna att bli simkunniga och få dem att uppnå skolans mål gällande simkunnighet och vattenkunskap. Resultaten har visat att 88 % av eleverna blev vattenvana eller mer efter att ha fått simundervisning, att jämföra med att endast 31 % av eleverna var vattenvana från början. Många av eleverna är redan, eller åtminstone på god väg att bli simkunniga och simundervisningen har varit mycket uppskattad hos både elever och lärare.

Skribent: Maria Olofsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link