Hoppa till sidans innehåll

Elever får uppskattad simundervisning

08 NOV 2013 12:18
Eleverna på Nydalaskolan ser framemot tisdagarna, då det står simning på schemat.
  • Skapad: 08 NOV 2013 12:18

I tisdags var det simskoleavslutning för eleverna i klass 2b på Nydalaskolan i Malmö. Eleverna har under hösten genom projektet Tillsammans för simkunnighet fått möjlighet till simundervisning en gång i veckan under tio veckor. Klassen, som består av 20 elever, har delats i två mindre grupper. Varje grupp har fått simundervisning på Rosengårdsbadet av de duktiga simlärarna Linda och Evelyn från Simklubben Sydsim.

Dyka

Sydsim nov 13 083

Att få gå och simma under hösten har varit mycket uppskattat av eleverna, berättar Linda Swärd som är lärare på Nydalaskolan. Eftersom det har varit maximalt 6 elever per simlärare har simundervisningen kunnat hålla hög kvalité och elevernas utveckling under hösten har varit mycket positiv. Fokus i simundervisningen ligger på att eleverna ska känna sig trygga i vattnet och få en god vattenvana, men simlärarna väver även in övningar inriktade mot att eleverna ska lära sig att simma. Vattenvana är viktigt för att kunna hantera situationer vattnet på ett säkert sätt samt att det är en mycket viktig grund för att sedan kunna jobba vidare mot att bli simkunnig*. Nästa vecka kommer nästa klass från Nydalaskolan till Rosengårdsbadet för att få simundervisning.


Sydsim nov 13 203

*Simkunnig är den som faller i vattnet, får huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, simmar 200 m varav 50m ryggsim i en följd.

Skribent: Maria Olofsson

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link