Hoppa till sidans innehåll

Bästa arrangör av Vattenprovsveckan

09 JUL 2014 10:31
Ludvika sporthall har utsetts till Bästa arrangör av Vattenprovsveckan 2014. Vattenprovsveckan arrangeras på initiativ av Svenska Simförbundet och E.ON för att tillsammans med lokala arrangörer sätta simkunnigheten i fokus.
  • Skapad: 09 JUL 2014 10:31

Vattenprovsveckan arrangerades på över 30 anläggningar i hela Sverige och bland dessa har nu tre pristagare korats för Bästa arrangör 2014: Ludvika sporthall, Rättviks Simförening och Vasahallen i Hedemora. Pristagarna har enligt juryn visat ett stort engagemang för simkunnigheten på sin ort och arbetat hårt för att belysa vikten av att kunna simma.

Simmärket Vattenprovet motsvarar den nordiska definitionen på simkunnighet:

”Simkunnig är den som faller i vattnet, får huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, på djupt vatten simmar 200 meter, varav 50 meter på rygg i en följd”

-          Simkunnighet är ett av Svenska Simförbundets prioriterade områden och vi är väldigt glada över att se det engagemang som finns för simkunnigheten och Vattenprovsveckan runtom i Sverige, säger Christina Sandin, Simkunnighetsansvarig på Svenska Simförbundet.

Ludvika sporthall har utsetts till Bästa arrangör av Vattenprovsveckan 2014, då de arbetade hårt för att marknadsföra Vattenprovsveckan och genomförde den med ett roligt och påhittigt program. Utöver märkestagning erbjöds olika vattenaktiviteter som Vattenaerobic, en livräddningskurs samt möjlighet att testa att simma med flytväst. Alla som klarade simmärket Vattenprovet fick dessutom en fribiljett till familjebadet.

Som tvåa i tävlingen Bästa arrangör utsågs Rättviks Simförening som erbjöd besökarna en heldag med besök från Räddningstjänsten och märkestagning av simmärket Vattenprovet. Dagen avslutades med att föreningen bjöd alla på hamburgare, saft, bad och disco.

Tredjeplatsen kneps av Vasahallen i Hedemora som gjorde ett fint förarbete med att informera om sina aktiviteter i de lokala medierna. Alla som klarade Vattenprovet under Vattenprovsveckan fick dessutom simmärket gratis.

-          Genom E.ONs olika samhällsengagemang vill vi bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Med Vattenprovets hjälp vill vi ge alla människor en möjlighet att testa sin simkunnighet. Är man simkunnig är det enkelt att vara trygg och ha kul i och kring vatten, därför är Vattenprovet en naturlig del av E.ONs samhällsengagemang säger Catja Appelros Head of Corporate Sustainability på E.ON.

 

Skribent: Stina Sandin

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link