Hoppa till sidans innehåll

Träff för unga ledare i Sundsvall

28 NOV 2019 15:47
Skribent: Johanna Stenberg, Norrland.
  • Skapad: 28 NOV 2019 15:47

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Den 23-24:e november samlades cirka 45 ledare från Mellannorrlands Simförbund och Norrlands simförbund i Sundsvall för en helg med nätverkande och kompetensutveckling. Ledarna som deltog var mellan 15-25 år och kom från 9 olika föreningar runt om i norra Sverige.

Lördagen inleddes av Dennis Wikström, utvecklingskonsulent i Mellannorrland, och Johanna Stenberg, utvecklingskonsulent i Norrland. Sedan tog Magnus Forsberg, SISU Idrottsutbildarna över och pratade om rörelseförståelse. En timme bestod av teori och sedan följde en knapp timme med rörelseförståelse i praktiken.

Lördagen avslutades med två intensiva timmar i bassängen. Deltagarna fick prova på simhopp, konstsim, vattenpolo och öppet vatten i bassäng och många tyckte att detta var både roligt och lärorikt.

Söndagen inleddes med två timmar vid kanten och i vattnet på Himlabadet och Sophie Lai gav tips på hur deltagarna kan lära ut frisim och ryggsim. Detta var också väldigt lärorikt. Deltagarna fick se barn som kommit olika långt i utvecklingen av sin simning och deltagarna fick träna på att se symptom och orsaker i simmarnas teknik. Deltagarna fick vidare prova på olika övningar själva samt träna på att leda och ge feedback till varandra.

Vi som arrangerade träffen vill skicka ett stort tack till alla ledare som gjorde denna utbildningshelg möjlig och vi vill även tacka alla deltagare som var med. Tack för en bra helg! Vi hoppas att vi ses igen under 2020!

Skribent: Johanna Stenberg
Epost: This is a mailto link

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link