Hoppa till sidans innehåll

Träff för unga ledare i Göteborg

08 FEB 2020 09:18
Skribent: Annika Friberg, Västsvenska.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2020 09:18

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Den 14:e december 2019 anordnade utvecklingskonsulenten i VSSF – Annika Friberg – en träff för unga ledare i Göteborg.  Då dagen olyckligtvis sammanföll med flera klubbars egna avslutningar blev det ingen stor träff, men en väldigt kul dag för de 11 ledare som kom till Valhalla!

Johanna Karlsson inledde dagen med föreläsning och workshop. Ett projekt hon tidigare drivit – Girls of badminton – gick ut på att stärka tjejer. Och genom att stärka alla barn och ungdomars självkänsla – alltså stärka rötterna – kan man som tränare få både en bättre grupp och starkare individer.  Därefter visade Johanna boll- och lek-övningar för att få gruppen att våga lära känna varandra och ha kul! Många skratt blev det!
Deltagare som hälsar på varandra medans de går omkring på en liten yta.
Deltagarna gör en övningslek.
Deltagare - lekövning med bollar
Therese Downes tog sedan över och pratade om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, och vikten av tränarens bemötande av personer som agerar annorlunda. Om vi tänker att det vi ser hos personer med svårigheter bara är toppen på isberget, kan vi kanske hantera vårt eget bemötande annorlunda. Svårigheter som tränarna upplever på träningarna går sällan att lösa med en föreläsning eller ett enskilt råd. Men med kunskap och kreativitet kanske man vågar testa nya lösningar.


Therese föreläser om bemötande av personer med NPF

Efter lunch kom Mikael Fredriksson och berättade om sig själv och sin roll i KBSS paraverksamhet. Mikael framhöll vikten av tränarens olika roller som ledare.  Som aktiv kan man under sin uppväxt/träning behöva olika förhållningssätt av en tränare.  Det som funkar när man är ung kanske inte funkar när man blir äldre eller mer erfaren som simmare.
 
Dagens aktiviter avslutades med att ledarna fick pröva på simhopp. Simhoppstränare Nathan Kim från SIK Delfin började med landträning, och sista timmen spenderades i vattnet med hopp från kanten, svikter och hopptorn.
 Deltagare i sele tränar volter på trapolin.Deltagare i sele tränar volter på trampolin.Deltagare i sele voltar på trampolin

Ledare som prövar på simhopp

Ledarna på 10ans hopptorn

Alla ledarna i vattnet efter hopp från kanten

Skribent: Annika Friberg
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link